Openbaar Ministerie

HARC-team Rotterdam vindt 2500 kilo cocaïne; vijf mannen aangehouden

30 juni 2011 - Arrondissementsparket Rotterdam

Het HARC (Hit And Run Container-team), een samenwerkingsverband van de Zeehavenpolitie, Douane, en FIOD, heeft in een container die met een zeeschip uit Ecuador was aangevoerd 2500 kilo cocaïne gevonden. De drugs zaten verstopt in dozen tussen dozen met perziken in blik.

HARC vangst 2500 kilo cocaïne

Het HARC-team kwam de container op het spoor na een tip. Op 12 juni kwam de container aan in de Rotterdamse haven. Daarop werden drugshonden van de Douane langs de container gestuurd. Toen zij aansloegen werd de container door de scan gehaald, waarop de dozen met drugs werden ontdekt.

Onderzoek leidde vervolgens in de richting van vijf verdachten. Vier van hen konden op 23 juni in Den Haag worden aangehouden. Vlak voor de aanhouding werd een van de verdachten mishandeld door de anderen. De man raakte daarbij lichtgewond. Het gaat om vier mannen uit Den Haag, Rijswijk en Zoetermeer van 40, 50, 56 en 59 jaar. De vier zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

De 5e verdachte, een 32-jarige Amsterdammer is dinsdag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De cocaïne heeft een groothandelswaarde van ruim 80 miljoen euro en is inmiddels vernietigd.