Wageningen Universiteit en Researchcentrum


Veel belangstelling op velddagen PPO in Lelystad

Agenda 30 jun 2011

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Op de eerste gecombineerde Akkerbouw Velddag en Biologische Velddag was er vooral belangstellig voor de demoâs met mestuitrijapparatuur in aardappels, de spuitdemonstraties en het onderzoeksobject BASIS (onderzoek naar de niet-kerende grondbewerking). Er waren bijeenkomsten van het Wageningen Potato Centre en een minisymposium Precisielandbouw.

Ruim 1000 akkerbouwers en loonwerkers waren ondanks het natte weer naar Lelystad gekomen om de laatste stand van zaken te zien op het gebied van spuitapparatuur, bemesting, mesttoediening, veilige verwerking van restvloeistoffen en bodemverbetering. Vanwege de uitgestrekte proefvelden konden de bezoekers plaatsnemen op een pendeldienst van trekkers met wagens.

Op de Broekemahoeve, het PPO-proefbedrijf waar biologische teelt wordt uitgevoerd, kwamen bezoekers de verschillende proefvelden met rassen en de mogelijkheden van mechanische onkruidbestrijding bekijken. Helaas kon door de vele regen die de nacht daarvoor was gevallen slechts een beperkt aantal demonstraties gedaan worden.

Opvallend was dat veel gangbare telers na het bezoek aan de Akkerbouw Velddag ook nog even een kijkje gingen nemen op de Biologische Velddag en omgekeerd.

De velddagen is een samenwerking van PPO van Wageningen UR, DLV-plant, Agrifirm, Biokennis en het Centrum voor Biologische Landbouw.
---

Contact
Oane de Hoop