Sint Franciscus Gasthuis
* Juni »

* 30 jun 2011

Officiële opening restaurant Assisi Plaza door chefkok Erik van Loo

Op donderdag 30 juni 2011 is het splinternieuwe restaurant Assisi Plaza in het Sint Franciscus Gasthuis feestelijk geopend door onder andere Erik van Loo, chefkok Restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Assisi Plaza is een uniek restaurantconcept waar patiënten, bezoekers en medewerkers allen in één ruimte eten, drinken, internetten en ontspannen. Quote Henk Gerla, voorzitter Raad van Bestuur Sint Franciscus Gasthuis: Om in de geest van de naamgever van ons ziekenhuis te blijven: Franciscus van Assisi, hebben we ons nieuwe restaurant dan ook naar hem vernoemd: Assisi Plaza. Quote Teun Verheij, algemeen directeur van Albron: In Assisi Plaza krijg je werkelijk een gevoel even weg te zijn uit het ziekenhuis.

Assisi Plaza

Het restaurant is een unieke samenwerkingsvorm tussen Albron en het Sint Franciscus Gasthuis, waarbinnen een gezamenlijke visie op eten en drinken is ontwikkeld en gerealiseerd voor patiënten, bezoekers en medewerkers. De gasten kunnen genieten van een sfeervolle espressobar, een prachtig modern restaurant en eigentijdse winkel. In Assisi Plaza is voor ieder moment van de dag een passend aanbod aan gerechten. Dit wordt vers bereid in het zicht van de gast. Gasten kunnen plaatsnemen in diverse zitgelegenheden voor een moment van ontspanning of om samen met collegas te werken en te overleggen.

Albron

Quote Teun Verheij, algemeen directeur van Albron: Wij zoeken heel bewust naar een passende samenwerkingsvorm met het ziekenhuis, aansluitend bij hun identiteit en uitstraling. Albron noemt dit kruipen in de huid van. Albron is de grootste onafhankelijke cateraar in Nederland en is in vrijwel alle segmenten van deze markt actief.

Vier sterren voor gastvrijheid

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft op donderdag 9 juni 2011 een extra ster ontvangen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2011 voor zijn service en gastvrijheid. Met deze hoogst haalbare classificatie van vier sterren toont het ziekenhuis zijn kwaliteit van eten en drinken, ambiance en serviceverlening naar zijn patiënten en bezoekers. Het Sint Franciscus Gasthuis is in deze Sterrengids het hoogst scorende ziekenhuis van west Nederland en staat landelijk op een vijfde positie.