Gemeente Almere


* Duurzaamheid in Almere

250 bloembakken voor meer sfeer in Almere Centrum

30-06-2011

Wethouder Ben Scholten heeft de eerste van 250 bloembakken in het stadscentrum geplaatst. De bloembakken hebben een bijzonder Almeers ontwerp en helpen het gebied nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers van binnen en buiten Almere.

De bloembakken dragen bij aan een kleurrijk en sfeervol hart van de stad. Dit versterkt de andere inspanningen waarmee aan het centrum wordt gewerkt: de Grote Markt is net opnieuw ingericht en de uitstraling van het Stadhuisplein is verbeterd met de oranje bankjes en bomen. Door de vrolijke bloemen die met de seizoenen meekleuren krijgt het centrum het hele jaar door een gezellige uitstraling. Ook de integrale manier waarop Unibail Rodamco werkt aan het levendiger maken van het nieuwe deel van het centrum (Citymall Almere) draagt hier zeer aan bij.

Almeers ontwerp

Almere heeft geen historische bebouwing, waardoor sfeer, intimiteit en gezelligheid minder vanzelfsprekend zijn. Het ontwerp voor het meest recente deel van het stadscentrum is geïnspireerd op een middeleeuwse stadsplattegrond: levendige straten met onverwachte pleinen en pleintjes. De bloembakken hebben daarom klassieke ornamenten. De klassieke uitstraling is in contrast met de jonge stad. Het staat voor de eigenheid van Almere en is passend daarbij uitgevoerd in modern materiaal. Ze accentueren de strakke straten met onverwachte pleinen waarlangs bezoekers in meer mediterrane sfeer naar bijvoorbeeld het Weerwater kunnen lopen. Bovendien komen door de 250 bloembakken alle gebieden van Almere centrum optisch nog meer met elkaar in verbinding. De 250 bloembakken worden de rest van het jaar door het hele stadscentrum geplaatst.
ov-kaart actie