Politiebond ACP

Onduidelijkheid over kennistoets Politieacademie

De ACP ontvangt de laatste weken reacties van politiestudenten over één van de kennistoetsen die zij verplicht moeten afleggen. De betreffende toets is begin dit jaar een vast onderdeel geworden van de politieopleiding om zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Onder studenten heerst nu onduidelijkheid over onder meer de gevolgen als je zakt voor deze toets.

De betreffende kennistoets komt voort uit een plan van aanpak met noodzakelijke verbeteringen van de politie-examens en het onderwijs. De afspraken tussen voormalig minister Hirsch Ballin van Binnenlandse Zaken en Justitie en de Politieacademie volgden op een onderzoek van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid in 2010 naar het politieonderwijs voor de functies van assistent politiemedewerker, politiemedewerker en allround politiemedewerker (zie gerelateerd nieuws). Daaruit bleek dat politiestudenten na een examenopdracht nog niet de vereiste kennis, vaardigheden en beroepshouding bezitten die nodig zijn om het politievak goed uit te oefenen. In dat kader is een extra kennistoets als verplicht onderdeel van de examens ingesteld.

Laag slagingspercentage

Op basis van signalen van diverse politiestudenten ontstaat bij de ACP nu echter het beeld dat het slagingspercentage van deze toets (fors) lager is. Daarnaast bestaat er onduidelijkheid over de mogelijke gevolgen wanneer er onvoldoende resultaat is behaald met de toets. De ACP zal hierover binnenkort in gesprek gaan met de Politieacademie.

Vragen en opmerkingen

Politiestudenten die vragen of opmerkingen hebben over bovengenoemde kennistoets kunnen een e-mail sturen naar ibbonleesbaaracponleesbaarnl.
---

29/06/11 14:53

---

Gerelateerd nieuws
IOOV-rapport: `Politieopleiding deels onder de maat' - 20-08-2010 11:46

Zie het origineel