Politie Gelderland-Zuid

Diverse bekeuringen bij 'Gelderse verkeersweek'

Regio Gelderland-Zuid, 30-06-2011 o Bij twee uitgebreiede controles werden weer diverse bekeuringen gegeven. De controles vonden plaats op woensdag 29 juni in het kader van de 'Gelderse verkeersweek'. De politie controleerde in Tiel en in Nijmegen.

In Tiel bekeurden surveillanten tien mensen die geen gordel droegen, twee mensen die te snel reden en één persoon die niet handsfree belde. Bovendien werd bij dertien mensen een blaastest afgenomen. Niemand had teveel gedronken. De controle vond plaats in Tiel, in de omgeving van de Grote Brugse Grintweg in Tiel, tussen 10.00 en 18.30 uur.

In Nijmegen controleerde de politie tussen 09.00 en 16.000 uur op en rond de Graafseweg. Daarbij bekeurden de surveillanten tien mensen voor het niet-handsfree bellen, voor het niet dragen van de gordel (1x) en voor het overschrijden van de doorgetrokken streep (1x).

De controles zijn een onderdeel van de Gelderse Verkeersweek. De VHTs van de drie Gelderse politiekorpsen vragen dan extra aandacht voor verkeersveiligheid en gedrag in het verkeer. Dit gebeurt ondermeer door controles op speerpunten die als belangrijkste ongevaloorzaak bekend staan, zoals te hard rijden, rijden door rood en rijden onder invloed. De Gelderse Verkeersweek, waarin het dus vooral gaat om bewustwording, duurt tot en met vrijdag 1 juli.

(00)

Laatst gewijzigd 30-06-2011 15:46 | © Regio Gelderland-Zuid |