Politie Zaanstreek-waterland

Vier overvallers meteen aangehouden (update)

Zaandam, 30-06-2011 o De politie heeft vanmiddag vier mannen aangehouden die kort daarvoor een overval hadden gepleegd op een juwelier op de Zaanse Schans. De politie heeft tijdens de aanhouding schoten gelost. Daarbij zijn geen omstanders gewond geraakt. Twee van de vier overvallers zijn door politieschoten gewond geraakt. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Over de identiteit van de overvallers kan nog geen mededelingen worden gedaan.

Na de overval vluchtten de daders met een motor weg. Vlakbij de Zaanse Schans zijn de verdachten aangereden, waarna zij tevergeefs geprobeerd hebben om passerende autos te kapen. Uiteindelijk heeft de politie alle vier overvallers in de nabijheid van de Zaansche Schans aangehouden.

De politie is inmiddels een grootschalig onderzoek gestart naar de toedracht.

Het is de derde maal in een jaar dat de juwelier in de Zaanse Schans is overvallen. In juni 2010 werd de juwelier overvallen door drie mannen. Zij zijn met een een onbekende buit gevlucht. In januari probeerden drie mannen wederom de juwelier te overvallen. Dankzij oplettende omstanders en alert reageren van de politie konden alle drie verdachten worden aangehouden.