Connexxion


Overname Witte Kruis door Connexxion

In mei heeft Connexxion het voornemen bekend gemaakt om Witte Kruis in Den Haag over te nemen. Vanaf 30 juni maakt Witte Kruis onderdeel uit van Connexxion Ambulancezorg.

De afgelopen weken heeft er een boekenonderzoek plaatsgevonden, waarbij wij bevestigd zijn in ons oordeel dat Witte Kruis een sterke, professionele aanvulling is voor onze organisatie. Ook de ondernemingsraden van beide organisaties hebben een positief advies afgegeven over de overname. We zijn dan ook zeer verheugd dat de overname is geformaliseerd.

Graag willen wij de 150 nieuwe collega's van harte welkom heten binnen onze organisatie. Wij vertrouwen erop dat we in een prettige samenwerking het niveau van de ambulancezorg in Nederland hoog houden.

De komende periode zal in het teken staan van de integratie van Witte Kruis binnen Connexxion Ambulancezorg. Het huidige niveau van dienstverlening in de regio Haaglanden blijft na de overname gehandhaafd en - waar mogelijk - verbeterd.
Door deze overname bestaat Connexxion Ambulancezorg uit zo'n 600 medewerkers en 150 voertuigen. De organisatie is actief in de veiligheidsregio's Haaglanden, Kennemerland, Noord-Holland Noord, Noord- en Oost-Gelderland, en Zeeland.