NCRV

Programmering zomer/najaar 2011

Ingezonden door NCRV op 30 juni, 2011 - 14:13



donderdag 30 juni 2011 - 13:48 uur

De verhalen van mensen staan deze zomer en dit najaar weer centraal in de programma's van de NCRV. Ook in onze nieuwe programma's laten we mensen zien zoals ze zijn. Wij geloven in de kracht van mensen en willen bijdragen aan een tolerante samenleving.

Nederland 1

NCRV Babyboom in Afrika | woensdag 13 juli
Caroline Tensen werft in deze speciale aflevering van NCRV Babyboom samen met de honderd NCRV Babyboomstellen en bekende Nederlanders donateurs voor hulporganisatie Cordaid Memisa. Enkele jonge ouders reizen af naar Kame¬roen.
Bride Flight | vanaf dinsdag 16 augustus
Driedelige dramaserie die het verhaal vertelt van de drie jonge bruiden Ada, Marjorie en Esther en de ongebonden, ambi¬tieuze Frank. Ze ontmoeten elkaar in 1953 om vol hoop en verwachting in Nieuw-Zeeland aan een nieuw leven te begin¬nen. De serie is een bewerking van de speelfilm uit 2008.
Van Popster tot Operaster | woensdag 31 augustus Frans Duijts, Lisa Lois en Dean Saunders gaan in de tweede editie van het succesvolle NCRV-programma Van Popster tot Operaster de muzikale strijd met elkaar aan. In totaal maken zes Nederlandse artiesten de spannende sprong van pop naar klassiek. De avond staat in het teken van Oxfam Novib en wordt gepresenteerd door Ernst Daniël Smid. Hello Goodbye | vanaf zondag 4 september
Joris Linssen gaat voortaan niet `s woensdags maar `s zondags op zoek naar de verhalen achter afscheid, hereniging, liefde, familie en vriendschap. Zoals altijd voert hij de bijzondere gesprekken in de aankomsthal op Schiphol.
De Rijdende Rechter | vanaf dinsdag 6 september Een nieuw onderdeel in De Rijdende Rechter: De Tribune. Hierin geeft een vaste publieksjury haar mening over het con¬flict uit die aflevering. Deze mening heeft geen invloed op de uitspraak van mr. Frank Visser, maar zorgt wel voor levendige discussies. Een Huis Vol | vanaf maandag 12 december
In de 15-delige dagelijkse docusoap Een Huis Vol staat het bijzondere leven van de gezinnen Baumgard en Deijs centraal. Beide gezinnen hebben twaalf kinderen, die allemaal nog thuis wonen. Hoe dat in z'n werk gaat...?
Verder op Nederland 1:
DNA Onbekend, Eén tegen 100, Joris' Showroom, NCRV Babyboom, Zo Vader Zo Puberzoon.

Nederland 2

In Therapie | vanaf maandag 25 juli
De zomerhit van de Nederlandse televisie van vorig jaar komt terug met een nieuwe cast. Therapeut Jonathan Franke
(Peter Blok) ontvangt op de sofa onder anderen Jeroen Krabbé, Monic Hendricx, Anneke Blok en Jacob Derwig.
Altijd Wat | vanaf dinsdag 6 september
In juli en augustus heeft Ghislaine Plag op vrijdag gesprekken in de tuin van het NCRV-gebouw. Zomerse gesprekken met gasten die de afgelopen jaren volop in de belangstelling stonden, zoals Hans Laroes en Rob Wijnberg. Vanaf september verhuist het programma van de vrijdag naar de dinsdag.
Debat op 2 | vanaf zaterdag 10 september
Debat op 2 is het nieuwe wekelijkse gezamenlijke debatpro¬gramma van NCRV en KRO. De presentatie is om en om in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma. Elke zaterdag live vanuit het Geldmuseum in Utrecht. Lijn 32 | vanaf zondag 20 november
Lijn 32 is een spannende, achtdelige dramaserie: ogenschijnlijk willekeurige passagiers stappen op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus, met noodlottige gevolgen. Met onder anderen Waldemar Torenstra, Marcel Musters, Peter Blok, Annemarie Prins en Sigrid ten Napel.
Verder op Nederland 2:
De Kleine Waarheid, Downton Abbey, Lost in Austen, Man bijt hond, Nationale Bijbelquiz, NCRV Dokument, Pride and Prejudice, Recht in de Regio, Schepper & Co aan tafel, Schepper & Co in het land.

Nederland 3

Lipdub | vanaf woensdag 6 juli
In Lipdub maken vrienden en familie een videoclip voor een bekende, die een zware tijd achter de rug heeft. We zien hoe de clip tot stand komt en hoe de hoofdpersoon erop reageert. First Mission | vanaf zaterdag 13 augustus
Drieluik over een door idealen gedreven team medische hulpverleners van de International Frontline Doctors in Zuid-Amerika. Ze werken samen met lokale medewerkers onder zware en gevaarlijke omstandigheden en stellen hun eigen levens in de waagschaal om anderen te redden. Bewerking van de speelfilm uit 2010 van Boris Pavel Conen.
Mixed Up | vanaf maandag 31 oktober
Nieuwe tiendelige dramaserie over het wel en wee op de re¬dactie van het maandblad ZIJ, en de battle of the sexes. Met rollen van onder anderen Anneke Blok, Waldemar Torenstra, Georgina Verbaan en Viggo Waas. Regie: Paula van der Oest.
Ik wil mijn vader terug | vanaf woensdag 16 november Vaders en zonen die elkaar uit het oog zijn verloren, herstellen het contact dat door een echtscheiding verloren is gegaan. Onder begeleiding van een coach leren ze elkaar steeds beter kennen en vertrouwen, zodat ze een nieuwe start kunnen maken. Verder op Nederland 3: 3Doc:
T.B.S.

ZAPP

Wil je mijn kamer ff zien? | najaar
In Wil je mijn kamer ff zien? nemen brugklassers een kijkje in elkaars kamer. Ze zitten in dezelfde klas, maar wat wéten ze eigenlijk van elkaar? Presentator Bart Meijer laat klasgeno¬ten reageren op een foto van een scholier en gaat met hen naar de kamer van de klasgenoot. SpangaS | vanaf maandag 5 september
Ook dit jaar is de succesvolle jeugdserie SpangaS elke dag te zien om 19.00 uur. Dit schooljaar met vier nieuwe leer¬lingen. Deef en Nola komen als brugpiepers in de klas bij Eman, Katou en Maya.Tinco en Vallon komen in de klas bij Charley, Stan en Abel. Het verhaal stopt niet na de uitzending, maar gaat online verder. ZAPPLIVE | vanaf zaterdag 24 september
ZAPPLIVE is er voortaan niet één, niet twee, maar drie keer in de week: op dinsdag, donderdag en zaterdag. Met als vanouds de leukste, gekste, spannendste interactieve spel¬letjes met de kijkers en het publiek, het laatste entertain¬mentnieuws, de hipste trends en rages, leuke gesprekken en chatten met de presentatoren.
Verder op ZAPP:
De BZT Show, ZAPPBIOS, ZAPP Echt Gebeurd/Dokument Junior.

Radio

4 Het leven | vanaf zaterdag 9 juli, Radio 1
4 Het Leven is een In Memoriam op de radio, bedoeld om het leven te vieren. In dit experimentele radioprogramma staan vier bijzondere levens van onlangs overleden mensen centraal, in vier verschillende radiovormen: een voordracht, een profiel, een gesprek en een gedicht. ZomerNachten | vanaf vrijdag 8 juli, Radio 1
In ZomerNachten vertelt één hoofdpersoon zijn of haar verhaal live op de radio. Zonder presentator, zonder onder¬brekingen door reportages, gesprekken of radionieuws. Dit jaar met onder anderen Pia Douwes, Agnes Jongerius en Johan Derksen.
Sprookjesmakers | zaterdag 23 juli, Radio 1
Live vanuit de Jansbrugkelder in Utrecht maken duo's van verschillende disciplines (schrijver, acteur, wetenschapper, verteller, rector magnificus, etcetera) aan de hand van het nieuws een lichtvoetig, spannend sprookje om de nieuws¬week af te sluiten. Presentatie: Jurgen van den Berg.
Schepper & Co Radio | vanaf 4 september, Radio 5 Vanaf september presenteert Hijlco Span dit programma over actuele ontwikkelingen rondom levensbeschouwing en spiritualiteit. Verder op de radio:
Amoroso, Bring It On!, Casa Luna, Cappuccino, Knooppunt Kranenbarg, Lunch!, Music Matters, Plein 5, Te Deum laudamus, Stand.nl, Woord op zondag.

Themakanalen

Best 24

TV Canon | donderdag 23 september
Het digitale themakanaal Best 24 staat in het najaar uitgebreid stil bij zestig jaar televisie in Nederland. Op 23 september wordt de TV Canon bekendgemaakt in een twaalf uur durende live uitzending op Radio 5 in samenwerking met Nederland 1.
De Eerste Keer | vanaf september
In september start Best 24 naar aanleiding van zestig jaar televisie de serie De Eerste Keer. Daarin blikken meer dan vijftig bekende Nederlanders terug op de ontwikkeling van televisiegenres in Nederland. TV Monument Andre van Duin | oktober
Han Peekel: "Voor mij is het TV Monument Andre van Duin een hoogtepunt uit de nu bijna veertig delen tellende serie. Van Duin is een van de meest unieke televisiepersoonlijk¬heden uit de zestig jaar jonge televisiegeschiedenis. Andre beheerst het medium als geen ander en benut de mogelijk¬heden op oorspronkelijke wijze."

Spirit 24

En toen was er beeld | vanaf vrijdag 2 september De hele maand september elke dag een terugblik op zestig jaar levensbeschouwelijke televisie en de veranderde Neder¬landse samenleving: van verzuiling naar ontzuiling.
Stellen | wekelijks vanaf half oktober
In Stellen komen koppels uit onze multiculturele samenleving aan het woord. Ze zijn met elkaar verbonden door werk, vriendschap of liefde. In de serie delen twintig kleurrijke stellen hun intense band met de kijker.
Terugblik Alpe d'HuZes | najaar
Op 9 juni deed het themakanaal Spirit 24 live verslag van het Alpe d'HuZes evenement in Frankrijk. In het najaar blikken we terug op deze bijzondere dag.

Online

In Therapie
De karakters van In Therapie worden op intherapie.tv online tot leven gewekt. Net als vorig jaar kunnen kijkers dit seizoen via social media volgen wat de patiënten bezighoudt. En vanaf 15 juli komt er een bijzondere online toepassing.
ZAPPlive
De site zapplive.nl ondersteunt het televisieprogramma. Wijs online de dader van het ZAPPDelict aan, stuur jouw foto's in en kom op tv, chat met de BN-er van de week of speel live mee met de minigame Ranking The Stars.
Debat op 2
De site debatop2.nl ondersteunt vanaf september het nieuwe debatprogramma van NCRV en KRO. Op de website is research-informatie te vinden en kunnen kijkers meepraten. In de uitzending worden de online bijdragen gebruikt.

Website:
http://www.ncrv.nl