Gemeente Nederbetuwe


Onderzoek aangepast sporten in de regio Rivierenland

30-06-2011

In Neder-Betuwe en ook in andere gemeenten in de regio Rivierenland is een onderzoek gaande naar de redenen waarom mensen met een beperking en of chronische aandoening over het algemeen te weinig bewegen. Half juni zijn vragenlijsten verzonden naar mensen van wie bekend is dat zij een beperking of chronische aandoening hebben.

Wie geen vragenlijst ontving, maar wel belangstelling heeft om met dit onderzoek mee te doen, die kan contact opnemen met de regioconsulent aangepast sporten Rivierenland, mevrouw W. Schapendonk, tel. 06-505 167 33 of via e-mail w.schapendonk@tandemsupport.nl

Bewegen is belangrijk! Bewezen is dat een actieve levensstijl gunstig is voor de kwaliteit van het leven, ook voor mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Toch is de drempel voor hen vaak hoog. Dit kan verschillende oorzaken hebben: vervoer, niet weten welke aangepaste sporten er aangeboden worden of de kosten.

Om per gemeente in de regio Rivierenland meer inzicht in deze knelpunten te krijgen, stuurde Regio Rivierenland half juni aan inwoners van deze regio met een beperking of chronische aandoening een vragenlijst.

De regioconsulent aangepast sporten in Rivierenland, Wilma Schapendonk, verzamelt en verwerkt deze zomer alle lijsten en organiseert na de vakantie per gemeente een informatiebijeenkomst waarbij iedereen die de lijst heeft ingevuld of belangstelling heeft voor dit onderwerp welkom is.

Tijdens deze bijeenkomst worden de resultaten en informatie over aangepast sporten per gemeente gepresenteerd.

Het regionale programma over aangepast sporten komt voort uit het regionaal samenwerkingsprogramma Rivierenland (RSP). Het RSP maakt onderdeel uit van Eigen-Wijs Rivierenland en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.