Gemeente Leeuwarden

Eerste beschikking Wonen boven winkels uitgereikt

Wethouder Henk Deinum en Klaas Kamsma

De eerste beschikking van de stimuleringsregeling Wonen boven winkels is donderdag 30 juni uitgereikt.

Binnenstad levendig en vitaal

Wethouder Henk Deinum overhandigde de beschikking aan Leeuwarder binnenstadondernemer Klaas Kamsma, eigenaar van Kamsma Schoenen in de Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden. Deze ondernemer heeft maatregelen getroffen zodat er boven zijn winkel mensen kunnen wonen. Het initiatief moet als het aan de gemeente ligt als voorbeeld dienen voor anderen. Wonen boven winkels helpt namelijk mee de binnenstad levendig en vitaal te houden.

Subsidieregelingen

Sinds kort kunnen binnenstadondernemers in de daarvoor aangewezen aanloopstraten een beroep doen op ondersteuning van de gemeente Leeuwarden. Met drie subsidieregelingen is er geld beschikbaar om deze winkelstraten aantrekkelijker te maken.

Makelaars slaan handen ineen

Bij deze gelegenheid werd ook een nieuwe rubriek op de website van 058business (opent in nieuw venster) gelanceerd. De website is een gezamenlijk portaal van ondernemers en gemeente. Dankzij een bijzondere samenwerking tussen gemeente en vrijwel alle makelaars die actief zijn in de binnenstad van Leeuwarden, kunt u op deze website het totale aanbod aan huur-/koopwinkelpanden in de binnenstad vinden.

35 panden online

Inmiddels doen er negen makelaars mee, staan er 35 panden online en staan zestig straten in het systeem. Hiermee krijgt een potentiële binnenstadondernemer heel snel een actueel overzicht van beschikbare winkelpanden. Verder staan op de site ook de stimuleringsregelingen nog eens uitgelegd.

Beste Binnenstad van Nederland 2015

De gemeente investeert fors in een aantrekkelijke binnenstad. Samen met de binnenstadondernemers spant zij zich in om in 2015 de titel Beste Binnenstad van Nederland binnen te halen.