Gemeente Waddinxveen


Gouda en Waddinxveen zetten contract leerlingenvervoer voort met Connexxion

De komende drie schooljaren blijft Connexxion Taxi Services leerlingen rijden van en naar school in de gemeenten Gouda en Waddinxveen. Het bedrijf won de gezamenlijke aanbesteding en liet daarmee vier andere vervoersbedrijven achter zich. Zowel op basis van kwaliteit als prijs was Connexxion de beste partij. Met ingang van het nieuwe schooljaar worden de leerlingen met compleet nieuwe busjes vervoerd.

De overeenkomst levert meerdere voordelen op: door de gezamenlijke inkoop van het leerlingenvervoer profiteren beide gemeenten van een aantrekkelijke kostenbesparing. Dorenda Gerts (wethouder Waddinxveen): âSamenwerking loont hier, het levert alleen maar winnaars op: voor de leerlingen en de beide gemeentenâ. Een voordeel voor de leerlingen is dat ze door dezelfde vervoerder worden vervoerd, dat is vertrouwd en zorgt voor rust.

Â

Leerlingenvervoer
Wanneer een kind niet lopend of fietsend naar school kan vanwege de afstand of een handicap, komt het kind onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een bijdrage in de kosten van leerlingenvervoer. De gemeente vergoedt de vervoerskosten van een kind tussen woonadres en de dichtstbijzijnde, voor de leerling toegankelijke school van de gewenste richting.