Gemeente Waddinxveen


Unieke samenwerking Floriade 2022 regio Boskoop bekrachtigd ondertekening Floriade 2022

Tien publieke en private partijen hebben dinsdag 28 juni de intentieovereenkomst Floriade 2022 regio Boskoop ondertekend. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat publieke en private partijen zich gezamenlijk bij de Nederlandse Tuinbouwraad kandidaat willen stellen voor het maken van een bidbook voor de Floriade.

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop, Lansingerland, Rijnwoude, Waddinxveen, de provincie Zuid-Holland en de bedrijven Ballast Nedam, ARCADIS, Imtech en Careyn hebben hiertoe een intentieovereenkomst ondertekend. De gemeente Zoetermeer en KWS tekenen later, omdat deze partijen op het moment van tekenen nog geen definitief besluit hadden genomen.

Namens de provincie ondertekende gedeputeerde Liesbeth Spies: âHet is belangrijk om gezamenlijk een stip op de horizon te zetten. Niet alleen om in 2022 een fantastische Floriade neer te zetten, maar ook om de komende jaren gericht te investeren in infrastructuur, recreatieve ontsluitingen, waterrecreatie en de kracht van de Greenports. Op die manier kunnen we ook na de Floriade profiteren van een nieuwe impuls voor het gebied. Ik ben er van overtuigd dat de publiek-private samenwerking die vandaag is bekrachtigd, deze Floriade en de regio ver gaat brengen.â

Intentieovereenkomst
Met het ondertekenen van de intentieovereenkomst leggen betrokken partijen vast dat zij zich bij de Nederlandse Tuinbouwraad (NTR) kandidaat willen stellen voor het maken van een bidbook voor de Floriade 2022. Eind van dit jaar beslist de NTR of deze regio ook echt een plan voor een winnend bod mag maken. Op basis van het plan beslissen publieke en private partijen in 2012 of zij zich kandidaat stellen voor het organiseren van de Floriade 2022.

Vernieuwde opzet
De regio Boskoop kiest voor een vernieuwde opzet van de Floriade, die de regio straks duurzaam, leefbaar en vitaal presenteert. Bijzonder is ook dat de regio de Floriade 2022 niet meer op één plek, maar verspreid in het gebied wil organiseren. Met meerdere boeiende centra, waar gemeenten en bedrijven zich op unieke wijze kunnen manifesteren.

Word fan van de Floriade 2022 world expo Regio Boskoop! Om de Floriade binnen te halen is naast een goed plan straks ook voldoende draagvlak nodig. De Floriade biedt het (groene-) bedrijfsleven in de regio veel voordelen en ondernemerskansen. Het Greenport bedrijfsleven steunt daarom dit initiatief. Om iedereen de mogelijkheid te bieden zijn steun te kunnen betuigen, hebben zij de website floriade2022.com mogelijk gemaakt. Als u ook wilt dat de Floriade 2022 in de regio Boskoop plaats vindt, kunt u op de website fan worden van dit initiatief. Steun de Floriade 2022 world expo Regio Boskoop, word fan!