Gemeente Eijsden-Margraten

Meer nieuwsberichten

HotSpot Eijsden-Margraten van start!

Logo HotSpots

HotSpots zijn kookclubs voor jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen of jongeren die (mee)zorgen voor een langdurig ziek familielid. In Nederland draagt ongeveer 25% van alle thuiswonende kinderen of jongeren hun steentje bij aan deze mantelzorg. Het hoeft niet erg te zijn als kinderen in huis taken hebben of een deel van de zorg voor een familielid op zich nemen. Kinderen zijn hierdoor vroeger zelfstandig en hebben bijvoorbeeld meer begrip voor anderen. Maar soms is de verantwoordelijkheid zwaar en komen de kinderen en jongeren te weinig toe aan hun eigen ontwikkeling.

Een steuntje in de rug kan helpen. Zoals het ontmoeten van andere jonge mantelzorgers en het delen van ervaringen. En waar kun je elkaar op een gemakkelijke en gezellige manier leren kennen? In de keuken en samen aan tafel natuurlijk!

Op woensdag 29 juni heeft wethouder Bisscheroux in restaurant de Maastol het officiële startsein gegeven voor de HotSpots, een uniek ondersteuningsaanbod voor jonge mantelzorgers in Eijsden-Margraten. De HotSpots komen tot stand door een mooie samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis ZZL en maatschappelijk betrokken restaurants. De deelnemers, in leeftijd variërend van 12 tot 18 jaar, zijn gastvrij ontvangen in restaurants de Pastory en de Maastol, en de eetcafés Chriske en de Kwizzenjèr. Ze hebben genoten van de kooklessen en het gezellig samen eten. Steunpunt Mantelzorg is blij dat deze restaurants de HotSpots in Eijsden-Margraten een warm hart toedragen. Zonder hun bijdrage zou deze waardevolle ondersteuning voor jonge mantelzorgers niet mogelijk zijn.

Help je thuis mee in de zorg voor een langdurig ziek familielid? Vind je het leuk om andere jonge mantelzorgers te ontmoeten en te leren koken in een toprestaurant? Meld je dan aan bij Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis ZZL, 043-3215046 (op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur ) of stuur ons een e-mail; t.goessen@voormantelzorgers.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden!

Feestelijke Kick-off van HotSpots