Gemeente Blaricum


* BEL-Veteranendag 2011 succesvol verlopen


-

BEL-Veteranendag 2011 succesvol verlopen

Vandaag werd voor de derde keer namens de drie BEL-gemeenten een Veteranendag georganiseerd. Dit jaar was de organisatie in handen van de gemeente Blaricum. Speciaal voor deze dag had defensie legertenten ter beschikking gesteld, die op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Kerklaan 16 in Blaricum waren geplaatst. De burgemeesters van de BEL-gemeenten hebben ongeveer 50 veteranen mogen begroeten.

Om 12.30 uur startte het officiële gedeelte. Na de last post en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus was er een lunchmaaltijd, de zogenaamde `blauwe hap'. De bijeenkomst werd afgesloten door de heer de heer E. Lobbezoo, luitenant kolonel, commandant 1CIMIC bataljon. Na het officiële programma was er de gelegenheid om de film te bekijken, die gemaakt is in Blaricum tijdens de Bevrijdingsintocht.

Ook konden de liefhebbers een rondrit maken in legerjeeps. De jeeps waren gratis ter beschikking gesteld door Willem Braam en vrienden.

De gemeente Blaricum kijkt terug op een geslaagde dag!

Sinds 2009
In 2009 hebben de burgemeesters van de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren besloten om jaarlijks een bijeenkomst te organiseren voor alle veteranen die in de drie (BEL-) gemeenten wonen. Het gaat daarbij niet alleen om de nog in leven zijnde militairen die zijn ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea. De bijeenkomst is ook voor 'jonge veteranen', die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.

In 2012 is de organisatie in handen van de gemeente Eemnes.

|