Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kyuss Lives! op 30 juni te zien in 013

De Amerikaanse woestijnrockers van Kyuss Lives! komen deze zomer terug naar Nederland. De band, die voor driekwart bestaat uit leden van de legendarische en invloedrijke stonergigant Kyuss, staat op 30 juni voor een concert in 013.

De invloed van Kyuss op de hedendaagse rock- en metalscene is groot. Ondanks dat de groep bij leven geen commerciële krakers aflevert, zijn albums als 'Blues For The Red Sun' en 'Welcome To Sky Valley' creatieve klappers van het allerhoogste niveau. Het bandgeluid vol grooves, fuzz-effecten en spacey riffs inspireert velen en de vier heren uit Californië worden dan ook gezien als grondleggers van de zogenaamde stonerrock.

Wanneer Kyuss in 1995 echter op de drempel van een commerciële doorbraak staat, besluit men te stoppen. De verschillende leden duiken vervolgens allemaal op in diverse andere bands. Zanger John Garcia gaat verder met Slo Burn, Unida en uiteindelijk Hermano. Drummer Brant Bjork richt zijn eigen groep op en Nick Oliveri duikt, samen met gitarist Josh Homme, op in o.a. Queens Of The Stone Age.

John Garcia besluit in 2010 om het woestijnzand van de oude krakers te blazen. Hij gaat op tournee onder de naam Garcia Plays Kyuss en dat blijkt een groot succes. Uitverkochte shows bewijzen dat Kyuss nog lang niet vergeten is. Na een spontane jam met zijn oude bandmakkers Bjork en Oliveri tijdens het Hellfest-festival in Frankrijk wordt vervolgens de basis gelegd voor Kyuss Lives! En onder die naam gaan de drie heren, versterkt met snarentovenaar Bruno Fevery, in 2011 uitgebreid op tournee. De eerste reeks shows zijn inmiddels uitverkocht, maar gelukkig komt Kyuss Lives! deze zomer terug naar Nederland voor een optreden in 013.

Kyuss Lives! featuring original Kyuss-members John Garcia, Brant Bjork & Nick Oliveri and on guitar Bruno Fevery Donderdag 30 juni | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 29 (excl. service- en ttransactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop vanaf zaterdag 5 maart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht