Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amstelveen, 14 april 2011

()

Boris Dittrich keynote op 'divers' Civil Society 2011

Boris Dittrich (Human Rights Watch) behoort met Sybilla Dekker (Talent naar de top), prof. Halleh Ghorashi (VU) en Lucille Werner ("no body is perfect") tot de key notes in het programma van Civil Society 2011.

Civil Society, het grootste, jaarlijkse inspiratie-netwerk voor bestuurders in de filantropiesector, vindt dit jaar plaats op 30 juni en zal geheel in het teken staan van het thema 'diversiteit'.

Civil Society 2011 gaat niet alleen over diversiteit in de eigen organisatie. Het congres richt nadrukkelijk ook de blik naar buiten: naar groepen die de sector tot nu toe niet bereikt met fondsenwerving of laat participeren bij de besteding: zoals vrijwilligers, collectanten, donateurs en grantees. Naast een divers plenair programma onder leiding van dagvoorzitter Aldith Hunkar, zijn daarom in het parallelprogramma zijn veel workshops gericht op "minderheden" die tot nu niet of onvoldoende in het blikveld van charitatieve organisaties komen. Zo zijn er sessies over de "Generatie YEP" (Young Ethnic Professionals), over vrouwen en jongeren in leidinggevende posities, etnische en seksuele minderheden en over mensen met een handicap.

Een unieke congreslocatie

De twaalfde editie van Civil Society vindt plaats op een locatie die nauw aansluit bij het thema 'diversiteit': het Ronald McDonald Centre in Amsterdam-Noord. Dit onlangs geopende complex is het eerste sportcentrum in West-Europa voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte. Het state-of-the-art Centre bestaat onder meer uit een atletiekbaan, Cruyff Court, OMO Speelheuvel, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal. Het is een volledig met privaat geld gebouwd complex, dat als toonbeeld van een visionair civil society- initiatief geldt.

Inschrijving

Inschrijving voor Civil Society 2011 vindt plaats via de website www.civilsociety.nl Leden van de bij de Stichting Civil Society aangesloten organisaties VFI, FIN en IF krijgen een korting op hun bijdrage aan de congreskosten.

Organisatie

Civil Society 2011 is een initiatief van Stichting Civil Society. Dit platform zonder winstoogmerk bestaat uit drie koepels in de Nederlandse charitassector: VFI, IF en FIN. Productie: mediapartner Lenthe/FM, Vakblad voor bestuurders van 4,3 miljard euro geefgeld.

Civil Society Congres is het enige evenement/platform in Nederland dat gericht is op de directies, hoger management, besturen en toezichthouders van goede doelen, vermogensfondsen en fondsenwervende nonprofits (musea, ziekenhuizen, zorginstellingen etc.). In de filantropiesector gaat jaarlijks zo'n 4,3 miljard euro aan private middelen voor het algemeen nut om.

-einde persbericht-