Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kyuss Lives! geeft avondvullend optreden in 013

Op donderdag 30 juni zal 'An Evening With Kyuss Lives' zijn opwachting maken in 013. De vier woestijnrockers zullen een super speciale show van maar liefst drie uur geven. Dat betekent een avondvullend programma van Kyuss: de heren nemen geen supportact mee. Wat kunnen we er precies van verwachten? Uiteraard een heleboel klassiekers, maar ook een aantal spontante jamsessies; daarnaast nog nummers die normaliter niet op de setlist staan en een geweldige lichtshow. Tickets zijn reeds verkrijgbaar.

De heren van Kyuss hebben op het podium net zo veel bestaansrecht als een cactus in de woestijn. En dat is precies de reden waarom driekwart van de originele leden van Kyuss (John Garcia, Brant Bjork and Nick Oliveri) samen met de Belgische gitaargod Bruno Fevery zichzelf zal overstijgen met een show bestaande uit twee sets van 90 minuten. Nederland boft met een show als deze!

Zoals je misschien weet bestaat Kyuss meer dan 20 jaar. Brant Bjork, Josh Homme en John Garcia begonnen op de middelbare school met Kyuss (toen nog: Sons Of Kyuss) in 1989. De band maakte in totaal vijf albums waarop Garcia als zanger te horen is. In oktober 1995, slechts drie maanden nadat (zo zegt men) hun doorbraakalbum '......
Nadat, tijdens Hellfest in Frankrijk, Nick Oliveri en Brant Bjork meespeelden met John Garcia's 'Garcia Plays Kyuss' werd de chemie van jaren geleden hervonden. De leden voelden iets wat ze in meer dan 20 jaar niet gevoeld hadden: een onvermijdelijke adrenalinekick. Dat die energie omgezet moest worden in iets groters, werd snel duidelijk en de drie heren besloten het Kyuss nalatenschap nieuw leven in te blazen op de juiste manier...live op een podium, waarbij iedereen die nieet eerder de kans zag om deze band live te zien nu een inhaalslag kan maken. Samen met één van de beste gitaristen die op deze planeet rondloopt: ene Bruno Fevery. Terug van weggeweest en onderweg naar Tilburg. De rest is geschiedenis.

An Evening With Kyuss Lives!
Donderdag 30 juni 2011 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 29,00 (excl. service- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | VVK reeds gestart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht