Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum: 20 juni 2011
|                                                                              |
Werkplein IJsselgemeenten op 30 juni van start

Op 30 juni gaat het Werkplein IJsselgemeenten op volle sterkte van start. Daarin gaan onder andere de gemeenten Capelle en Krimpen aan den IJssel, het UWV WERKbedrijf en de Stichting CapelleWerkt hun samenwerking op het gebied van werk verder uitbreiden. Op één locatie, het Werkplein IJsselgemeenten, zijn alle diensten rond werk en re-integratie gebundeld.

Samen willen alle partners op het Werkplein meer werk maken van het behouden en het creëren van werkgelegenheid. Vanuit het Werkplein begeleiden getrainde medewerkers mensen met een uitkering snel en goed naar werk. Het Werkplein stelt werk boven inkomen. Daarbij betrekken de partners ook het bedrijfsleven in de regio. Een Werkplein is samengevat:
. Dienstverlening rond werk, re-integratie en participatie onder één dak; . één loket voor ondernemers en werkzoekenden; . bedrijfsleven en overheid werken samen;
. de dienstverlening is persoonlijk en één-op-één (naast e-diensten en telefonie).

Naar de Fluiterlaan
Het Werkplein is gevestigd aan de Fluiterlaan. Centraal gelegen bij winkelcentrum de Koperwiek en goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Werkgevers en werkzoekenden kunnen hier voortaan terecht met hun vragen over: werk, (invulling van) vacatures en opleidingen.

Het adres van het Werkplein is:
Werkplein IJsselgemeenten
Fluiterlaan 431
2903 HN Capelle aan den IJssel

De medewerkers behouden hun huidige telefoonnummers en e-mailadressen. Algemeen telefoonnummer UWV Werkbedrijf: (010) 8502000. Algemeen telefoonnummer Sociale Zaken Capelle (010) 2848457. Het Werkplein IJsselgemeenten is open tussen 8.30 en 16.30 uur.

De oude vestiging van het UWV WERKbedrijf (aan de Mient) is vanaf 23 juni gesloten. Vanaf 27 juni is het UWV in het nieuwe Werkplein operationeel en geopend.

In het najaar zullen de samenwerkingspartners het Werkplein IJsselgemeenten feestelijk openen.



Gemeente Capelle a/d IJssel