Gemeente Lingewaal


Raadsvergadering 30 juni

Op donderdag 30 juni 2011 vergadert de gemeenteraad van Lingewaal in het gemeentehuis in Asperen. De vergadering begint al om 16.30 uur in verband met de bespreking van de perspectiefnota.

Van 18.00 tot 19.00 uur is er een pauze, vanaf 19.00 uur komen de overige agendapunten aan bod. De raadsvergadering is openbaar. U bent van harte welkom om deze vergadering op de publieke tribune bij te wonen. Tijdens de vergadering worden onder andere de volgende punten behandeld:

Perspectiefnota 2012
De perspectiefnota is voor de gemeenteraad het instrument om de koers te bepalen voor het volgende jaar, voordat de begroting wordt opgesteld. De perspectiefnota zet de lijnen uit, geeft aan waar er een tandje bij moet (of waar het minder kan), brengt in beeld welke invloed externe ontwikkelingen â
bijvoorbeeld veranderende wet- en regelgeving â op het beleid van onze gemeente hebben. Met de perspectiefnota stelt de raad niet alleen kaders voor het komende jaar, maar neemt de gemeenteraad ook de consequenties van deze keuzes voor de daarop volgende jaren in acht.

Bedrijventerrein De Oven
In de raadsvergadering van 26 mei 2011 is besloten om de ChristenUnie de gelegenheid te geven om met raad en college nader in gesprek te gaan over de beantwoording van eerder ingediende schriftelijke vragen over het bedrijventerrein De Oven.

Uitsterfbeleid recreatiepercelen langs de Linge In de voorgelegde beleidsnota kan de gemeenteraad het kader aangeven voor de oplossing van de bestaande handhavingsproblematiek rondom de âLingelandjesâ.

De volledige agenda en stukken liggen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis en zijn hier digitaal beschikbaar.

Spreekrecht
Wanneer u gebruik wilt maken van het spreekrecht, dan kunt u dit tot aan de vergaderdag tot uiterlijk 16.00 uur kenbaar maken. U kunt zich dan aanmelden bij de raadsgriffier dhr. H.H. Dame via tel. (0345) 634 089 of e-mail h.dame@lingewaal.nl.

Radio-uitzending
De raadsvergadering is rechtstreeks te beluisteren via Radio Lingewaal via de ether op 107,6 MHz en via de kabel op 93,1 MHz. De bijeenkomst is ook te beluisteren via de audio van de Kabelkrant LekwaalTV (kanaal 64+) en via www.lingewaalfm.nl.
Â