NCRV

Colin Firth en Jennifer Ehle in Brits kostuumdrama Pride and Prejudice

Ingezonden door NCRV op 10 mei, 2011 - 15:52



donderdag 30 juni 2011 - 21:00 uur
Zender:
Nederland 2

Vanaf donderdag 30 juni zendt de NCRV op Nederland 2 de zesdelige Britse dramaserie Pride and Prejudice uit, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen uit 1813. Colin Firth (The King's Speech, The English Patient, Bridget Jones-films) en Jennifer Ehle (The King's Speech, Pride and Glory) zijn te zien in de hoofdrollen.

De Britse serie uit 1995 won maar liefst 15 belangrijke prijzen. Zo kreeg Jennifer Ehle een BAFTA Award voor haar rol als Elizabeth Bennet.

Ehle las het boek voor het eerst op haar twaalfde. Na de opnamen - die vijf maanden duurden - heeft ze nog steeds een voorliefde voor het werk van Austen. Haar tegenspeler Colin Firth (Darcy) wist daarentegen niet eens wie Darcy was toen hij werd gevraagd voor Pride and Prejudice.

De serie speelt zich voornamelijk af rond de vijf dochters van de familie Bennet en de vrijgezellen Fitzwilliam Darcy en zijn vriend Charles Bingley, die een landgoed pacht in de woonplaats van de Bennets. De moeder van Jane, Elizabeth, Lydia, Kitty en Mary wil haar dochters graag aan de man brengen. En ze vindt de rijke Charles en Fizwilliam uitstekende huwelijkskandidaten.
Programma:
Pride and Prejudice
Foto:
Pride and Prejudice (1)
Pride and Prejudice (2)
Pride and Prejudice (3)
Pride and Prejudice (4)
Pride and Prejudice (5)
Pride and Prejudice (6)
Pride and Prejudice (7)
Pride and Prejudice (8)
Website:
NCRV Kostuumdrama