Rijksvoorlichtingsdienst

Ben Knapen zal op 30 juni een werkbezoek afleggen aan Berlijn

Belangrijkste aanleiding voor het bezoek van de staatssecretaris is de ondertekening van een overeenkomst met minister Niebel van Ontwikkelingssamenwerking voor Nederlands/Duitse samenwerking op het gebied van rechtsstaatontwikkeling in Kunduz. Met dit programma wordt bijgedragen aan versterking van de civiele politie en de justitiële sector in de Afghaanse provincie. Met Minister Niebel zal staatssecretaris Knapen ook spreken over lopende thema's binnen ontwikkelingssamenwerking en Nederlands-Duitse samenwerking binnen de EU.

Tijdens het bezoek heeft staatssecretaris Knapen ook een bespreking over actuele Europese zaken met staatssecretaris Werner Hoyer van Europese Zaken en Nikolaus Meyer-Landrut, Europa adviseur van Bondskanselier Merkel.

Staatssecretaris Knapen zal later op de dag met staatssecretaris Neumann de officiële opening bijwonen van de tentoonstelling "Basic Instincts" over de Nederlandse creatieve cultuur, waarin meer dan vijftig Nederlandse (mode)ontwerpers, architecten en kunstenaars deelnemen.

Noot voor redacties (