Gemeente Zederik


Nieuwe vrachtwagen voor de buitendienst

Vlnr. Erik Rosier, directeur Rosiervandenbosch, wethouder Ralf Krämer en Piet van de Werken van firma J.L. Muns, leverancier van de opbouw van de vrachtwagen.

Op donderdag 23 juni nam wethouder Krämer van de gemeente Zederik officieel de nieuwe vrachtwagen van de afdeling Buurt en Omgeving in gebruik. De gemeente heeft het voertuig, dat voldoet aan de hoogste milieu-eisen, na een onderhandse aanbesteding aangeschaft bij de firma Rosiervandenbosch uit Gorinchem. Er is bewust gekozen voor een motor die schoner is dan de wettelijk verplichte euro 5 norm. Dat bekent: nog minder uitstoot van uitlaatgassen.

De vrachtauto wordt ingezet voor verschillende doeleinden in de gemeente, waaronder het vervoeren van grond, zand enz. Belangrijk is ook de inzet bij de gladheidbestrijding: de auto is uitgevoerd met frontplaat voor de sneeuwschuiver en de juiste aanpassingen voor de zoutstrooier. Op de auto zitten alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen zoals achteruitrijsignaal en camera's. Verder beschikt de vrachtwagen over een autolaadkraan en een PN-knipper.