Openbaar Ministerie

Behandeling `Mientjeszaak' in Marokko

29 juni 2011 - Arrondissementsparket Arnhem

De rechtbank in Nador (Marokko) zal op woensdag 6 juli 2011 de zaak behandelen tegen de Marokkaanse verdachte van de moord op twee Nederlandse vrouwen in 2003 in Nijmegen. De rechtbank zal de zaak vermoedelijk inhoudelijk behandelen en in principe dezelfde dag ook uitspraak doen.

Politie en OM naar Nador
Een afvaardiging van het Openbaar Ministerie Arnhem en de politie Gelderland-Zuid zal naar Marokko gaan om de strafzaak bij te wonen. Ook een aantal nabestaanden van één van de slachtoffers zal naar Marokko reizen. In Marokko zullen woordvoerders van het Nederlandse OM (persofficier Sandra Wiarda) en de Nederlandse politie (politiewoordvoerder Miranda Post) aanwezig zijn. Media die naar Marokko zullen reizen en daar een interview willen met deze woordvoerders dienen zich uiterlijk 30 juni vóór 12.00 uur aan te melden. Donderdag 30 juni om 14.00 uur zijn de media die naar Marokko reizen uitgenodigd in het OM-gebouw in Arnhem voor een praktische voorbespreking en het maken van afspraken.

Wel of geen uitspraak
Als er op woensdag 6 juli uitspraak gedaan wordt door de rechtbank in Nador zal daarna in Nador een gesprek tussen politie- en OM woordvoerders met de daar aanwezige media plaatsvinden waarin meer inzicht gegeven zal worden in het onderzoek.
(Indien er geen uitspraak gedaan wordt zal niet inhoudelijk op het onderzoek ingegaan kunnen worden.)

Media die niet in de gelegenheid zijn naar Marokko af te reizen zullen middels een persbericht geïnformeerd worden en hebben de gelegenheid om telefonisch een quote te krijgen van de woordvoerders in Marokko.
De woordvoerder van de politie Gelderland-Zuid zal tijdens het proces in Marokko twitteren.