Gemeente Brummen


Centrumplannen Eerbeek en Brummen krijgen unanieme steun raad

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-06-2011)

Zowel het masterplan voor het Centrum van Brummen als de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst voor de herinrichting van het centrum van Eerbeek kregen woensdagavond 29 juni jl. de unanieme steun van de Brummense gemeenteraad. Waardering was er voor wijze waarop beide plannen tot stand zijn gekomen. Met name de inbreng van de samenleving (burgerparticipatie) werd geroemd, evenals de ambtelijke projectleiding.

Brummens centrum
Niet alleen werd het Masterplan voor het centrum van Brummen unaniem door de raad gesteund. Ook waren er twee moties die beiden de steun kregen van de vier raadsfracties. Beide moties hadden tot strekking om te onderzoeken op welke wijze de gemeente alsnog een aanjaagfunctie kan creeren om van dit plan een succes te maken. Hierbij zijn diverse ideeen geopperd. Namens het college gaf wethouder Beelen aan deze sympathieke moties verder te onderzoeken en de financiele consequenties mee te nemen voor de behandeling van de begrotings 2012.

Centrumplan Eerbeek
Voor aanvang van de raadsvergadering overhandigde de heer Keesmaat namens een Eerbeeks comite ruim 1400 handtekeningen waarin steun voor het centrumplan en mogelijke kulturhus werd uitgesproken. Tijdens de raadsvergadering bleek dat de gemeenteraad volledig achter het centrumplan staat en graag voortvarend de spade in de grond ziet gaan. Wel werden er in totaal acht moties in stelling gebracht. Deze hadden betrekking op het naar voren halen van de aanpasing van het plein bij de Stuijvenburchstraat wanneer hiervoor EFRO-subsidie wordt binnengehaald, inzet te plegen om een kulturhus in Eerbeek van de grond te krijgen in het centrumgebied (stationsomgeving), de kwaliteit van het project te bewaken door voldoende middelen te reserveren voor de projectorganisatie, een actieve rol te spelen in het bewaken van de kwaliteit van de stationsomgeving en het inspannen om mogelijke extra subsidies en fondsen binnen te halen. Alle moties kregen na uitgebreid debat unanieme steun. Daarnaast werden door CDA en PvdA twee moties ingediend die betrekking hadden op resp. wethouder Bruning en Verver. Dit vanwege hun stemgedrag bij het collegebesluit over de samenwerkingsovereenkomst. In deze moties lieten CDA en PvdA weten het vertrouwen in beide wethouders op te zeggen. Over deze beide moties werd hoofdelijk gestemd en beide met 11 stemmen tegen en 8 voor verworpen.

De besluitenlijst van deze raadsvergadering kunt u binnenkort hier lezen.