Dienstenbond CNV

Nieuws

29 juni 2011

Leden CNV Dienstenbond vragen faillissement aan van Cinjee Advies

Leden van CNV Dienstenbond en RMU Werknemers die werkzaam zijn bij Cinjee Advies BV gaan het faillissement aanvragen van hun werkgever. Er is volgens hen onvoldoende zicht op een oplossing van de financiële problemen van het bedrijf. Ook ontbreekt zicht op een reële basis voor een reorganisatieplan.

CNV Dienstenbond ondersteunt deze leden bij de faillissementsaanvraag. De vakbond wil nader overleg met de leiding van Cinjee Advies over de werkgelegenheidseffecten. Jolien Dekker, bestuurder van CNV Dienstenbond: "We hebben met de directie intensief overleg gehad over een oplossing voor de huidige situatie. De realiteit is echter dat sprake is van onvoldoende perspectief. Dan is een faillissementsaanvraag door de werknemers treurig, maar goed te begrijpen."

Onzekerheid
De afgelopen maanden zijn hoogst onzeker geweest voor het personeel. Er was vanaf half april achterstand in uitbetaling van salaris ontstaan. Aan de eis van CNV Dienstenbond om op korte termijn in ieder geval april uit te betalen en twee maanden vakantiegeld lijkt door de werkgever te kunnen worden voldaan. Toekomstige betalingen van salaris blijven echter hachelijk en onzeker. Omdat ook een goed reorganisatieplan en sociaal plan financieel onhaalbaar lijken, is door leden van de vakbonden besloten tot de faillissementsaanvraag. Bij een faillissement verliezen alle werknemers hun baan, maar neemt het UWV in ieder geval de loonbetaling over.

Cinjee Advies
Cinjee Advies BV verkoopt verzekeringen en hypotheken. Het heeft naar eigen zeggen 250.000 klanten en er werken zo'n 250 mensen.