Politie Gelderland-Zuid

Politie publiceert gezochten

Regionaal, 30-06-2011 o De politie Gelderland-Zuid lanceert per vandaag op politie.nl/gelderland-zuid de gezochte personen. Op deze site worden nog onbekende verdachten met foto en omschrijving gepubliceerd. Op deze manier wordt de kans dat nog onbekende verdachten bekend worden gemaakt, groter.

Meerdere politieregios hebben een vergelijkbare site waar zij nog onbekende gezochte personen op publiceren. Veel van de publicaties zullen (stilstaande) camerabeelden betreffen van verdachten van misdrijven. Voorbeelden van dit soort misdrijven zijn veelvoorkomende strafbare feiten als winkeldiefstal, zakkenrollerij en pinpasfraude. Tot nu toe werden deze gezochte personen alleen intern getoond, bij briefings bij de betreffende politieteams. Met het publiceren van de naamloze gezochten wil de politie de meerwaarde van herkenning bereiken en zo meer strafbare feiten kunnen oplossen.

Betrokken
De beelden die getoond worden op
politie.nl/gelderland-zuid/gezocht zijn voor iedereen toegankelijk en zo wordt een breder publiek betrokken bij de veel voorkomende criminaliteiten en de oplossing daarvan. Zodra een getoond persoon wordt herkend en dit kenbaar wordt gemaakt bij de politie, worden deze beelden verwijderd. Tips over de getoonde beelden kunnen op drie manieren worden doorgegeven aan de politie. Dit kan via het e-mailformulier onderaan de gezochtenpagina, via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (13)

Laatst gewijzigd 29-06-2011 17:46 | © Regio Gelderland-Zuid |