Ver. Beleggers Duurzame Ontwikkeling

Website met duurzame prestaties AEX bedrijven: duurzaamaandeel.nl

29/06/2011

Het is voor particuliere beleggers een stuk makkelijker geworden om duurzaamheid mee te nemen in hun beleggingskeuze. Vandaag is in Amsterdam een bijzondere website gelanceerd die informatie bundelt omtrent de duurzame activiteiten van de 25 beursgenoteerde bedrijven in ons land.

De website www.duurzaamaandeel.nl is een initiatief van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het doel van de site is om beleggers meer inzicht te geven in de MVO activiteiten van beursgenoteerde bedrijven. VBDO-directeur Giuseppe van der Helm:"Wanneer je puur naar de cijfers kijkt, zie je dat het rendement van duurzame beleggingen de laatste tien jaar niet onderdoet voor het rendement van klassieke beleggingen. Duurzame beleggingen hebben als bijkomend voordeel dat mens en milieu worden gerespecteerd. Deze nieuwe website helpt de particuliere belegger om te kiezen voor bedrijven die door hun duurzaam ondernemerschap uiteindelijk milieu-, sociale en economische factoren ter harte nemen. Bedrijven die geneigd zijn lange termijn te denken en oplossingen bedenken voor de wereld van morgen zijn er overmorgen ook nog en dat loont voor de onderneming en de belegger"

De site bundelt duurzaamheidsrapportages en ranglijsten van bedrijven en sectoren. Tevens geeft het voor elk AEX genoteerd bedrijf een samenvatting van zijn MVO-beleid: per bedrijf beschrijft de VBDO de prestaties op drie belangrijke duurzaamheidsthema's.

De VBDO stimuleert met de bijzondere site een interactief contact tussen particuliere beleggers en beursgenoteerde ondernemingen. De ondernemingen kunnen uitleg geven over het door hen gevoerde beleid ter bevordering van duurzame ontwikkeling en milieubeleid. Het merendeel van de particuliere beleggers wordt nog maar weinig direct geconfronteerd met de mogelijkheden voor het duurzaam beleggen. Het moet voor beide partijen duidelijk worden dat het van belang is te investeren in een bedrijf dat goed scoort op duurzaamheidsvlak en rekening houdt met de balans tussen people, planet en profit. De VBDO ontwikkelde eerder al de Goed Geldwijzer. Een online tool die de duurzaamheid van de diverse beleggingsfondsen, banken en producten in kaart brengt. Duurzaamaandeel.nl richt zich vooral op de particuliere belegger die gerichte duurzaamheidsinformatie wil over beursgenoteerde bedrijven.

Postadres VBDO, Postbus 504. 4100 AM Culemborg Telefoon 0345 - 53 26 53
Bezoekadres VBDO, Goilberdingerstraat 14a, Culemborg E-mail info@vbdo.nl
Sitemap - Routebeschrijving
Site by QForma