Persbericht

Eén mobiel internet-abonnement delen met
meerdere toestellen, een primeur bij Mobistar!

Brussel, 30 juni 2011 - Smartphones, tablets, laptops, ... Gebruikers hebben steeds meer toestellen die verbonden zijn met mobiel internet. Maar om op al die toestellen te kunnen surfen, moesten ze tot vandaag op verschillende abonnementen intekenen, met alle kosten en problemen die daarmee gepaard gingen. Om beter te voldoen aan de behoeften van die klanten lanceert Mobistar 'Internet Everywhere Multi', een abonnement dat gebruikers de mogelijkheid biedt om dezelfde databundel te verdelen over verschillende toestellen. Een heuse primeur op de Belgische residentiële markt. Nooit was de verkoop van smartphones en tablets zo hoog. Vandaag is ruim een gsm op vier die in België verkocht worden een smartphone, terwijl 2011 het jaar is van de doorbraak van digitale tablets bij het grote publiek: we verwachten dat er tegen eind dit jaar 300.000 in handen zullen zijn van Belgische gebruikers, in vergelijking met slechts 75.000 eind 2010. Beide tendensen gaan hand in hand: uit een studie die Nielsen voerde in de Verenigde Staten blijkt dat 90 % van de mensen met een iPad ook een smartphone heeft en dat 99 % onder hen ook een laptop bezit. Zonder te vergeten dat draagbare spelconsoles en elektronische boeken, bijvoorbeeld, ook deel uitmaken van het gamma toestellen met een mobiele internetverbinding.
Internet Everywhere Multi is de ideale oplossing voor gebruikers met verschillende toestellen. Met deze nieuwe databundel, die Mobistar op 1 juli lanceert, wordt alles veel eenvoudiger en flexibeler: één bundel kan immers door verschillende simkaarten (telefonie of data) gedeeld worden, tenminste als die op hetzelfde Mobistar-contract vermeld worden. Standaard bevatten de Multi-bundels een simkaart (om in een tablet te steken, bijvoorbeeld) die bij de simkaart van het abonnement voor mobiele telefonie gevoegd wordt. Klanten kunnen extra kaarten toevoegen voor slechts 3 euro per maand per kaart. Deze nieuwe, grensverleggende databundel is toegankelijk voor alle Mobistarabonnees (particulieren, zelfstandigen en vrije beroepen), ongeacht hun tariefplan1.
Vanaf nu vrijdag zal Mobistar twee Multi-bundels op de markt brengen: de Relax-bundel bevat een datavolume van 750 MB voor 15 euro per maand, terwijl
1Ook al is de klant geen mobiele abonnee bij Mobistar, dan nog kan hij intekenen op Internet Everywhere Multi: in dat geval krijgt hij een simkaart die hij kan gebruiken met zijn tablet. Als hij daarnaast zijn databundel wil delen met een laptop, volstaat het om een extra datakaart te nemen voor slechts 3 euro per maand.
dat bij de Max-bundel 2 GB is voor 30 euro. Maar er is nog goed nieuws: ter gelegenheid van de lancering van dit nieuwe product verdubbelt Mobistar het bij de Relax-bundel inbegrepen datavolume (1,5 GB in plaats van 750 MB). Mobistar schenkt daarnaast aan alle eigenaars van een iPad een jaar lang gratis toegang tot de elektronische editie van een Belgische krant (ofwel De Standaard of Het Nieuwsblad, ofwel Le Soir), bij aankoop van een Multi-abonnement tussen
1 juli en 31 december 2011.
Met Internet Everywhere Multi brengt Mobistar voor de zoveelste keer een innovatief product op de Belgische telecommarkt en bewijst de operator dat het perfect weet in te spelen op de snel evoluerende behoeften van de gebruikers. De gedeelde databundels betekenen immers een drastische hertekening van het internationale telecomlandschap, net zoals de herlaadkaarten indertijd. Toen was Mobistar al de eerste mobiele operator in Europa om dergelijke kaarten te lanceren. Met de lancering van Internet Everywhere Multi werpt Mobistar zich andermaal op als pionier!
Mobistar (EURONEXT BRUSSEL: MOBB) is één van de belangrijkste spelers op de Belgische en Luxemburgse telecommunicatiemarkt. Het bedrijf is actief op het vlak van mobiele en vaste telefonie, adsl en andere markten met een groot groeipotentieel. Mobistar ontwikkelt innovatieve producten en diensten voor zowel de residentiële als de professionele markt. Mobistar is genoteerd op de Beurs van Brussel en behoort tot de France Telecom-groep.