Corio



____________________ »

Corio koopt winkelcentrum Saint-Jacques in Metz

30 juni 2011

Utrecht, 30 juni 2011

Corio heeft 75,8% van winkelcentrum Saint-Jacques in het Franse Metz gekocht voor een bedrag van EUR 96,4 miljoen bij een netto aanvangsrendement van 6,6%. Het totale winkelcentrum bestaat uit 21.000 m2 bruto verhuurbare oppervlakte (BVO) en 1200 parkeerplaatsen. Met deze overname heeft Corio 15.762 m2 van de totale BVO en alle 1200 parkeerplaatsen in handen gekregen. De rest blijft eigendom van private eigenaren. De overname draagt vanaf 27 juni 2011 bij aan het directe resultaat van Corio. De overname van winkelcentrum Saint-Jacques in het winkelhart van Metz past in Corio's strategie. Deze strategie is gericht op dominante winkelcentra in stedelijke centra die financieel solide zijn en groeipotentieel hebben.

Metz ligt in het noordoosten van Frankrijk, op ongeveer 300 km van Parijs, 60 km van Luxemburg en 50 km van Duitsland. Metz is de bestuurlijke hoofdstad van de regio Lorraine. In het verzorgingsgebied (binnen 30 autominuten) wonen ongeveer 480.000 mensen. Het centrum ligt in een dichtbebouwde stedelijke omgeving met woningen en kantoren.

Winkelcentrum Saint-Jacques, dat in 1976 werd geopend, is direct verbonden met de Rue Serpenoise, de belangrijkste winkelstraat van Metz, en profiteert van 9 ingangen in belangrijke winkelstraten. Op dit moment heeft het complex een FNAC en een Simply Market (de supermarktformule van de Auchan Groep) als trekkers. Het centrum biedt 105 verschillende winkels verdeeld over 3 verdiepingen. De huurdersmix van Saint-Jacques bestaat uit winkels (11.473 m2), middelgrote units (2.700 m2) en grote units (6.827 m2). De huidige financiële leegstand bedraagt 3,8%, die zal worden gedekt door huurgaranties van 6 tot 12 maanden, te bepalen per unit. Door de perfecte ligging en het aantrekkelijke winkelaanbod trekt Saint-Jacques 13 miljoen bezoekers per jaar.

De concurrentie bevindt zich hoofdzakelijk buiten de stad en bestaat uit perifere winkelcentra met een hypermarkt als trekker en een kleine (17 winkels) tot middelgrote (62 winkels) winkelgalerij plus megastores. In het noorden van de stad bevindt zich nog factory outlet center Marques Avenue.

Corio verwacht met haar hands-on management de performance van het centrum te kunnen verbeteren, door het te transformeren in een Favourite Meeting Place.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.centre-saint-jacques.com