Rekenhof ondersteunt parlement met gerichte controles

30/06/2011 10:20

COUR DES COMPTES - REKENHOF

De voorzitter van het Rekenhof overhandigde vandaag het Activiteitenverslag over 2010 aan de voorzitter van het Vlaams Parlement. Door een meer systematische opvolging van zijn aanbevelingen en informatie-uitwisseling met andere controleactoren wil het Rekenhof een nog grotere meerwaarde bieden in de ondersteuning van het Vlaams Parlement.

Het Rekenhof heeft zijn 'Activiteitenverslag over 2010' gepubliceerd, dat o.a. een overzicht bevat van alle publicaties die het heeft bezorgd aan het Vlaams Parlement. De activiteiten van de Vlaamse sector van het Rekenhof omvatten controles van de begroting en de rekeningen, maar ook onderzoeken in de diverse beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid.

Het Rekenhof hecht veel belang aan een goede samenwerking met het Vlaams Parlement. De voorzitters van het Vlaams Parlement en het Rekenhof ontmoeten elkaar op geregelde tijdstippen. De belangstelling voor de onderzoeksresultaten is groot: nagenoeg alle publicaties van het Rekenhof worden besproken in de bevoegde commissies van het Vlaams Parlement. In de loop van 2010 werden tussen beide instellingen afspraken gemaakt die moeten leiden tot een efficiënter gebruik van de Rekenhofproducten door het Vlaams Parlement. Die contacten worden in 2011 voortgezet. Zo zal meer systematisch worden nagegaan in hoeverre de aanbevelingen van het Rekenhof worden uitgevoerd.

Ook samenwerking met andere controleactoren blijft een belangrijk aandachtspunt. Door de initiatieven in het kader van de rondetafelconferentie geeft het Rekenhof concreet mee uitvoering aan het principe van single audit. Het overleg met andere controleorganen en de uitwisseling van controleresultaten genereert wederzijdse leereffecten, waardoor het Rekenhof nog meer gericht kan auditeren.

__________________

Informatie voor de pers

Het 'Activiteitenverslag over 2010' is bezorgd aan het Vlaams Parlement. Het integrale verslag is beschikbaar op de website van het Rekenhof (www.rekenhof.be).

Contactpersoon:

Vlaamse cel Publicaties: Terry Weytens, weytenst@ccrek.be, 02/551.86.65.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel