Politie Gelderland-Midden

26 verkeersovertredingen in Doesburg, Rozendaal en Velp
Publicatiedatum: 30-6-2011 23:10:09

REGIO - Vijf leden van het Verkeershandhavingsteam (VHT) hebben donderdagmiddag en -avond (30 juni) het verkeer gecontroleerd op drie locaties: Doesburg, Rozendaal en Velp. Daarbij werden 26 overtredingen geconstateerd.

Op de Barend Ubbinkweg in Doesburg werd van 18.30 uur tot 22.30 uur gecontroleerd. Hier kregen vier personen een bekeuring voor niet handsfree bellen tijdens het rijden. Eén persoon kreeg een bon voor onnodig claxonneren. Een 46-jarige Doesburgse snorfietser werd eveneens gecontroleerd. Het bleek dat de man nog enkele boetes had openstaan. Hij mocht mee naar het politiebureau.
Onder de vijf VHT'ers bevonden zich twee motorrijders. Eén van hen zag op de Rivierweg een 34-jarige Giesbeekse motorrijder rijden. De man zou met een snelheid van zo'n 150 km/uur hebben gereden, terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 80 km/uur is toegestaan. Het rijbewijs van de Giesbeker werd ingevorderd.
Eerder die dag (tussen 16.00 uur en 18.00 uur) werd gecontroleerd op de Schelmseweg in Rozendaal. Negentien verkeersdeelnemers werden gecontroleerd op rijden onder invloed en moesten een blaastest afleggen. Geen van hen bleek onder invloed te verkeren. Wel werden processen-verbaal opgemaakt voor achttien andere feiten (waaronder vijf keer snelheid, vijf keer niet handsfree bellen en vier keer gordel). Het rijbewijs van een 26-jarige Arnhemse motorrijder werd ingevorderd. 's Middags zag een motoragent dat de man met hoge snelheid (zo'n 120 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan) over de Nijmeegseweg-West in Arnhem rijden.
Op de Zutphensestraatweg in Velp (waar tussen 15.00 uur en 16.00 uur werd gecontroleerd) bleek iedereen zich aan de verkeersregels te houden.
(2011076723 - sw)

Gelderse verkeersweek
Wegen worden zo veilig mogelijk ingericht en waar nodig zetten de Gelderse politiekorpsen zich in om die veiligheid verder te vergroten. Ondanks deze moeite blijven slachtoffers vallen. Wat overblijft om te doen, is de aanpak van verkeerd gedrag in het verkeer. Om aandacht voor verkeersgedrag te vragen wordt tot en met vrijdag 1 juli de Gelderse verkeersweek gehouden. Op het programma staan onder meer controles op de speerpunten snelheid, alcohol, rood verkeerslicht en het gebruik van de autogordel en de helm.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---