Hulphond Nerland ontvangt cheque in Suriname


HERPEN, 20110630 -- Op 29 juni ontving Eric Bouwer Algemeen Directeur Hulphond Nederland een cheque ter waarde van €13.549,50 uit handen van landelijk president Joke Emmelkamp van Inner Wheel Nederland op het trainingscentrum van Hulphond Nederland te Herpen.

De cheque werd eerder al symbolisch uitgereikt in Paramaribo tijdens de 62e Nederlandse Inner Wheel Vriendschapsdag op 9 april jl. Joke Emmelkamp reikte de cheque toen uit aan Marijke van Haaren (President Inner Wheel District 60) die namens Hulphond Nederland optrad en haar dankwoord namens de stichting uitsprak.

De donatie werd daarbij nog verhoogd met € 1000,- door Rotary Nederland, die nauwe banden onderhoud met Inner Wheel. “Wij vinden het fantastisch dat wij deze bijdrage mogen ontvangen van Inner Wheel” aldus Algemeen Directeur Eric Bouwer. “We zijn voor het opleiden van onze hulphonden nog altijd voor 80% afhankelijk van giften uit de markt. Het is daarom zeer welkom en hartverwarmend dat wij deze steun vanuit Inner Wheel Nederland hebben gekregen. Dankzij deze donatie krijgt iemand met een lichamelijke beperking zijn of haar leven weer terug.”

Hulphond Nederland was het afgelopen jaar het landelijke goede doel van Inner Wheel Nederland. Er zijn door diverse individuele Inner Wheel clubs ook additionele acties georganiseerd, waar tevens hoge opbrengsten uit voort kwamen. 

Inner Wheel is een van de grootste serviceorganisaties in de wereld met als voornaamste doel het bevorderen van de onderlinge vriendschap en het samen actief zijn in het vervullen van sociale en servicegerichte taken voor de maatschappij. Momenteel telt de Vereniging Inner Wheel Nederland 74 clubs verdeeld over 3 districten met zo'n 2.650 leden. www.innerwheelnederland.nl.

Hulphond Nederland leidt Hulphonden op voor mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie. Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Zo opent een Hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, haalt was uit de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en liftknoppen. www.hulphond.nl





Ingezonden persbericht