Specific Media koopt Myspace

Vanderhook broers en Justin Timberlake werken samen aan transformatie social media icoon

IRVINE, Californië--(BUSINESS WIRE)-- 20110630 --

Specific Media, een bedrijf op het gebied van digitale media, heeft vandaag de aankoop van Myspace bekendgemaakt, een vooraanstaande bestemming voor sociale netwerken voor consumenten, beroemdheden en artiesten. Als onderdeel van de deal zal Grammy-winnaar Justin Timberlake ook voor een deel eigenaar worden en een belangrijke rol spelen bij het ontwikkelen van de creatieve richting en strategie voor het zich verder ontwikkelende bedrijf. Specific Media en Timberlake zijn van plan hun visie voor de site te onthullen tijdens een exclusieve persconferentie later deze zomer.

“Er is behoefte aan een plek waar fans terecht kunnen voor interactie met hun favoriete entertainers, naar muziek kunnen luisteren, video's kunnen bekijken, coole snufjes kunnen bekijken en gewoon contact kunnen hebben. Myspace heeft het in zich om die plek te worden,” aldus Timberlake. “Kunst wordt geïnspireerd door mensen en omgekeerd, dus omvat entertainment een natuurlijke sociale component. Ik vind het geweldig dat ik een rol kan spelen bij het nieuw leven inblazen in Myspace door gebruik te maken van hun social-mediaplatform om artiesten en fans bij elkaar te brengen in één gemeenschap.”

Myspace heeft een robuuste infrastructuur voor sociaal netwerken opgebouwd die mensen in contact brengt met de artiesten en de content waar ze van houden. Specific Media en Timberlake zijn van plan om Myspace te ontwikkelen tot de belangrijkste digitale bestemming voor originele shows, videocontent en muziek.

Specific Media zal ook de infrastructuur voor sociaal netwerken van Myspace verbeteren door gebruik te maken van sociaal geactiveerde advertentiecampagnes, waardoor merken in staat zijn hun campagnes te versterken door gebruikers toe te staan hun favoriete ads met vrienden te delen.

De broers Tim, Chris en Russell Vanderhook richtten Specific Media op in 1999 om tegemoet te komen aan de behoeften van de veel gebruikte online advertentieruimte. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de grootste online advertentiebedrijven ter wereld, met mogelijkheden zoals toegankelijk adverteren, origineel programmeren en cross-media distributie. Door zijn advertentietechnologie en Fortune 500 klantenbestand mee te nemen naar Myspace, creëert Specific Media een digitale hub waar consumenten, content en merken met elkaar in contact komen op basis van wederzijdse interesse en wederzijdse relevantie.

“We zijn heel erg blij met de kans om Myspace opnieuw op te bouwen en weer sterker te maken,” aldus Tim Vanderhook, CEO van Specific Media. “We kijken uit naar de samenwerking met iemand die zo getalenteerd is als Justin Timberlake, die met zijn creatieve ideeën en visie leiding zal geven aan de bedrijfsstrategie voor de transformatie van Myspace. Dit is het volgende hoofdstuk van digitale media en we vinden het geweldig dat we meewerken aan het schrijven van het script."

Als onderdeel van de overeenkomst zal News Corporation een minderheidsaandelenbelang nemen in Specific Media. De aanvullende voorwaarden van de overeenkomst zijn vertrouwelijk en zullen niet worden bekendgemaakt.

Over Myspace

Myspace, Inc. is een vooraanstaande sociale entertainment bestemming die wordt aangestuurd door de passie van fans. Gericht op een generatie Y publiek bevordert Myspace sociale interactie door een zeer gepersonaliseerde ervaring rond entertainment te bieden en mensen in contact te brengen met de muziek, de beroemdheden, de TV, de films en de games waar ze van houden. Deze entertainmentervaringen zijn beschikbaar via meerdere platforms, waaronder online, mobiele apparatuur en offline events.

Myspace is ook de thuisbasis van Myspace Music, dat een steeds groeiende catalogus biedt van vrij te streamen audio- en videocontent voor gebruikers en belangrijke, onafhankelijke en amateurartiesten de middelen biedt om nieuw publiek te bereiken. De hoofdvestiging van het bedrijf is in Beverly Hills, Californië.

http://www.myspace.com/pressroom/

Over Justin Timberlake

Justin Timberlake is acteur-zanger/songwriter/producer en ondernemer. Hij is uitgegroeid tot een compleet artiest die inmiddels door velen wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke entertainers in de popcultuur. Timberlake werd beroemd als lid van de popgroep *NSYNC en heeft zich, via een succesvolle solocarrière, ontwikkeld en zes Grammy Awards, twee Emmy Awards en tientallen prijzen overal ter wereld gewonnen. Als ondernemer is Timberlake een van de bedenkers van het populaire denim lifestylemerk William Rast; hij heeft een sterkedrankbedrijf gelanceerd met 901 Silver Tequila; hij runt het platenlabel Tennman Records en heeft de prijswinnende Mirimichi golfbaan opgericht die gelegen is bij Memphis, Tennessee.

Over Specific Media

Specific Media is een bedrijf op het gebied van digitale media dat bezoekersaantallen voor content-eigenaars, engagement voor merken en relevantie voor klanten vergroot. Met mogelijkheden die variëren van oorspronkelijke programmering, cross-channel distributie en toegankelijke reclame, brengt het bedrijf publiek, content en merken met elkaar in contact, wat betekenis toevoegt aan elk touch-point. Nu mensen nieuwe manieren ontdekken om content te consumeren, zorgt Specific Media voor belangrijke media-ervaringen ongeacht waar zij zijn.

www.specificmedia.com.

Zie voor illustraties en bijlagen de Multimedia Galerij: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6778952&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sparkpr voor Specific Media
Meredith Obendorfer, 415-321-1882
Meredith@sparkpr.com
of
Specific Media
Neda Azarfar, 949-861-2045
nazarfar@specificmedia.com
of
PR voor Justin Timberlake
M2M Construction
Sonia Muckle
Sonia@m2mconstruction.com
of
News Corporation
Dan Berger, 310-369-1274

dberger@newscorp.com