Ingezonden persbericht



Huttenfestival de Vlek: kijken naar bouwen

Eerste editie:

Zaterdag 3 t/m zondag 11 september 2011, tijdens Tilburg Textiles, in de Spoorzone Tilburg

De geuren en geluiden van bouwen beleven!

Tilburg beleeft vanaf za 3 september de eerste editie van het Huttenfestival. Tijdens dit bijzondere evenement bouwt een groep kunstenaars, ontwerpers en architecten van naam en faam een week lang hutten en doe-het-zelf-architectuur in de Spoorzone in Tilburg. Zij bouwen de kern van het tijdelijke dorp. Daaromheen leven andere professionele bouwers zich uit met hutten en bijzondere bouwwerken. Bezoekers kunnen kijken, ruiken en beleven... maar ook meebouwen! Want iedereen is die week welkom om mee te werken aan dit tijdelijke dorp in de stad.

Op donderdag 30 juni a.s. van 15:30 tot 18:00 uur is er een netwerk /informatiebijeenkomst in het Deprezgebouw, Lange Nieuwstraat 172 in Tilburg. Hier kan nader kennis worden gemaakt met het Huttenfestival de Vlek, haar doelstellingen, organisatoren en het festivalterrein. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@huttenfestival.nl

Het Huttenfestival de Vlek ­ www.huttenfestival.nl - wil een conditieloos oord van gastvrijheid en verbeelding zijn. Met het Huttenfestival zet Brabant zich (inter)nationaal op de kaart. De volgende deelnemers hebben een schets ontworpen voor een hut: Onix Architecten Groningen, Studio Boot Den Bosch, Detours in Denemarken, La Bolleur Eindhoven, Observatorium Rotterdam, Frank Havermans Heeswijk, Piet Hein Eek Eindhoven, Hilberink Bosch Architecten Berlicum, ⤨2012 Architecten Rotterdam.

Met alle andere professionele deelnemers en bezoekers laten zij zo een bijzonder dorp in de stad verrijzen en maken zij samen een Vlek. Zo noemden men vroeger een (tijdelijke) nederzetting die speciale rechten kreeg. Een 'vlek' of 'vrijheid' was de eerste naam voor een nederzetting die speciale rechten kreeg. Voor de bouw werden materialen gebruikt die voorhanden waren. De vorm van de nederzetting werd mede bepaald door de omgeving. Dit principe inspireerde een aantal mensen tot het idee voor Huttenfestival 'De Vlek'.

In die Vlek gaan deelnemers en bezoekers een week lang genieten van de geuren en geluiden van vakmanschap, maar ook leven, lachen, dansen en genieten van muziek en theater. Een bijzonder en uniek evenement waarin ook kinderen en leerlingen een eigen rol krijgen.

De vlek wordt een heus dorp met o.a. een dorpsplein, een theater, fabriek, café/restaurant, speelplaats en een grote vuurplaats.

Meer info op www.huttenfestival.nl.

Dagelijks open za 3 t/m zo 11 september van 10- 22.00 uur.

Van za 3 t/m woe 7 sept. Entree gratis

Van do 8 t/m zo 11 sept. met culturele activiteiten in namiddag en avond Entree 5 euro p.p., kinderen gratis.