Gemeente Sittard-Geleen



Verplaatsing grond en puin oude ziekenhuisterrein

Sittard-Geleen, 29 juni 2011 - Vanaf donderdag 30 juni verplaatst Bouwontwikkeling Jongen grond van de bouwlocatie Sportzone naar het oude ziekenhuisterrein aan de Walramstraat. Met de retourrit nemen de vrachtwagens gemalen slooppuin van het ziekenhuis mee naar de Sportzonelocatie.

Het slooppuin wordt op de toekomstige Sportzonelocatie in depot opgeslagen, totdat er daadwerkelijk gestart kan worden met de bouw. Het puin wordt straks gebruikt als basisfundering voor de verdere bouwactiviteiten. De gaten op de ziekenhuislocatie die ontstaan door het afvoeren van het puin, worden opgevuld met schone grond. Om zo weinig mogelijk verkeersbewegingen en dus milieubelasting te veroorzaken, is besloten dat de vrachtwagens op de heenrit grond meenemen en op de terugrit puin.

Voor de nu gestarte werkzaamheden is geen bouwvergunning nodig. De specifieke werkzaamheden die donderdag starten mogen plaatsvinden zonder vergunning, omdat er geen constructieve voorzieningen worden aangebracht op de bouwlocatie van de Sportzone.

Orbis heeft laten weten het ziekenhuisterrein te zullen aanvullen zoals is overeengekomen met de gemeente. Wanneer daarmee gestart wordt is afhankelijk van de uitkomsten van de deels nog uit te voeren onderzoeken naar de kwaliteit van de bodem.

Naar verwachting wordt de vergunning voor de bouwstart van de Sportzone medio juli verleend.


---