Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hattem - Automobilist onder invloed uit de bocht          |

De politie heeft woensdagavond 29 juni het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige man uit Dronten. De man raakte op de A50 ter hoogte van Hattem de macht over het stuur kwijt en vloog uit de bocht. Hij bleek gedronken te hebben..


De melding kwam omstreeks 21:55 uur bij de hulpdiensten binnen. De man reed met zijn auto over de A50 en vloog ter hoogte van Hattem uit de bocht. Hij kwam met zijn auto tegen een vangrail tot stilstand en raakte hierbij niet gewond. Zijn auto is weggesleept. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse en blies een promillage 1,6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


2011089664
|     |Putten - Winkeldief betrapt met boodschappen in zijn broek|

De politie heeft woensdagmiddag 29 juni een 41-jarige man uit Nijkerk verhoord over enkele winkeldiefstallen. De man had meerdere boodschappen weggenomen uit twee supermarkten in Putten. De ontvreemde spullen had hij in zijn broek gestopt.


De politie kreeg omstreeks 13:20 uur de melding van de diefstal. De man was in een supermarkt aan de Gervenhof in Putten betrapt op het wegnemen van boodschappen. Hij was door personeel aangehouden, waarna de politie werd gebeld. Hij bleek twee stukken kaas, twee bakjes kip-kerriesalade, pijnboompitten en een bakje Italiaanse mix in z'n broek te hebben gestopt. Ook bij een andere supermarkt had hij al het een en ander meegenomen zonder te betalen. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.


2011089373

|     |Harderwijk - Twee jongen opgepakt voor vernieling         |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 30 juni twee tieners aangehouden voor het vernielen van een prullenbak in een parkje aan de Rabbistraat in Harderwijk.


De politie kreeg omstreeks 01:45 uur de melding van de vernieling. Een getuige zag dat drie jongens een prullenbak vernielden en kon de politie een goed signalement geven van het drietal. Agenten zagen twee jongens op een bromfiets rijden, die aan het signalement voldeden. De Harderwijkers zijn meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Er bleek een prullenbak te zijn vernield en uit de grond te zijn getrokken. Hierdoor is ook het straatwerk rondom de prullenbak beschadigd. De gemeente bekijkt de schade en maakt een rekening op.


2011089710


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --