Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Beginnend bestuurder onder invloed                |

De politie heeft woensdagavond 29 juni op de Tatelaarweg in Didam een 27-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hierbij werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.


De politie hield de automobilist rond 20.30 uur staande bij een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 0,9 promille blies. Aangezien de man een zogeheten beginnende bestuurder betrof, heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011089606

|     |Doetinchem - Automobilist onder invloed aangehouden na     |
|     |vechtpartij                                                |

De politie heeft woensdagavond 29 juni een 29-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij aan het Julianaplein in Doetinchem en was daarna onder invloed van alcohol in zijn auto weggereden.


De politie kreeg rond 21:30 uur dat er een vechtpartij tussen twee personen had plaatsgevonden aan het Julianaplein. Eén van de betrokken personen had hierbij schade opgelopen aan zijn kleding. Omstanders hadden de twee uit elkaar gehaald en degene die de kleding kapot had getrokken, zou mogelijk onder invloed van alcohol in zijn auto zijn weggereden. Korte tijd later zagen agenten de verdachte op de Spoorstraat rijden en hielden hem staande. De agenten roken inderdaad een sterke alcohollucht en hielden de man aan. Op het politiebureau blies de Doetinchemmer 1,3 promille. Zijn rijbewijs was al ingevorderd wegens eerder rijden onder invloed. Na verhoor over de vechtpartij, is de man met een rijverbod weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.


2011089684 en 2011089639

|     |Ulft - Automobiliste gewond bij verkeersongeval           |

De politie onderzoekt een ernstig ongeval waarbij woensdagavond 29 juni een 38-jarige automobiliste uit Gendringen gewond raakte. Het ongeval vond plaats op de Dinxperloseweg in Ulft. De vrouw is met verschillende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt getuigen.


De hulpdiensten kregen rond 20.30 uur de melding van het ongeval. De vrouw was vanuit Dinxperlo richting Ulft door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en in de berm tegen een boom aangereden. Hierbij was de bestuurster uit de auto geslingerd en in de berm terecht gekomen. De vrouw is met onder andere inwendig letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer bleef ter plaatse omdat de auto benzine lekte. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Volgens getuigen heeft de vrouw op het fietspad gereden en niet op de hoofdrijbaan. Ook wordt onderzocht of zij een paar honderd meter eerder tegen een verkeerbord is gereden. Getuigen wordt verzocht contact met de politie op te nemen.


2011089689


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --