Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN
OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 29 juni 2011

Punt nr.

1.

Omschrijving
Adviesnota BVABB inzake einddoel samenwerking Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel vaststellen (ambtelijke fusie) en dit opiniërend aan de raad voorleggen. Advies BVABB: 1. Adviesnota RPB inzake verzoek A.J. Spoelstra namens dhr. Snip te Kootstertille, om een bestemmingswijziging van de strook grond tussen het bedrijventerrein De Lauwers en rondweg Surhuisterveen.

Beslissing
Het college heeft het in de notitie Dielde Takomst geformuleerde einddoel van de samenwerking tussen Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel vastgesteld. Dit einddoel wordt opiniërend aan de raad voorgelegd middels het bij de adviesnota gevoegde concept raadsvoorstel. Het college van B&W deelt de heer mr. A.J. Spoelstra mee, dat het verzoek van zijn cliënt op dit moment niet kan worden gehonoreerd. Het verzoek betreft de ontwikkeling van representatieve bedrijvigheid op een strook grond tussen De Lauwers en de rondweg Surhuisterveen, Op termijn -na 2015- is het wellicht mogelijk te onderzoeken of een dergelijke ontwikkeling inpasbaar en uitvoerbaar is. Het college heeft: 1. Ingestemd met het advies van Directieteam De Wâlden om scenario 2 uit te laten werken door de kwartiermaker in overleg met de stuurgroep Werk en Inkomen. 2. Ingestemd om sociale recherche per 2012 uit te besteden aan de Sociale Recherche Friesland voor beide gemeenten. 3. Ingestemd om uiterlijk per 2013 (of zoveel e erder) als gezamenlijke afdeling Werk en Inkomen te kiezen voor het software programma GWS van de firma Centric. 4. Ingestemd om de schudhulpverlening in 2012 vorm te geven zoals dit voor 2011 werd gedaan en per 2013 de schuldhulpverlening in "eigen"beheer van de gezamenlijke dienst Werk en Inkomen uit te voeren. 5. De gemeente Achtkarspelen aangewezen als centrumgemeente.


2.


3.

Advies WIZS inzake voorbereidende bespreking inrichting gezamenlijke Dienst voor Werk en Inkomen De Wâlden t.b.v. het gezamenlijke Collegeoverleg op 28 juni 2011.

Telefonische informatie over de bovengenoemde besluiten is verkrijgbaar bij de hieronder vermelde leden van het college van burgemeester en wethouders via telefoonnummer 0511-548267/548145). Telefonische informatie wordt gegeven door: Wnd. Burgemeester P. Adema Wethouder K.H. Antuma Wethouder J. Lammers Wethouder M. van der Veen over besluit puntnummer: 1 3 en 4 2, 5 en 6 7

C:\Documents and Settings\y.degraaf\Local Settings\Temporary Internet Files\GLKLUN-BSO1348 openbare besluitenlijst 29 juni 2011 (2).doc


-2Punt nr.

4.

Omschrijving
Adviesnota BVFB inzake wijziging productenraming. Adviesnota ROR

Beslissing
Het college heeft besloten de productenraming aan te passen aan enkele financiële ontwikkelingen. Het college heeft besloten de gemeenteraad, d.m.v. conceptadvies, te adviseren de parkeervoorziening ten noorden van de spoorlijn in combinatie met een definitieve voetgangersbrug aan te leggen. Het college besluit de raad voor te stellen de `Partiële herziening bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein Quakkenburg Betonwei 37' ongewijzigd vast te stellen. Het plan maakt een uitbreiding van het bedrijfsterrein van Land Transport mogelijk. Het college heeft besloten om de gemeenteraad voor te stellen de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs 2011 vast te stellen en gelijktijdig de verordening 2008 in te trekken.


5.


6.

Adviesnota RPB inzake vaststelling Partiële herziening bestemmingsplan Harkema bedrijventerrein Quakkenburg Betonwei 37.


7.

Adviesnota SLBEL inzake verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2011.

C:\Documents and Settings\y.degraaf\Local Settings\Temporary Internet Files\GLKLUN-BSO1348 openbare besluitenlijst 29 juni 2011 (2).doc

---- --