Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Columbus IT lanceert Aberdeen Assessment Tool

Inzicht operationele efficiëntie door vergelijking met andere productiebedrijven

Vianen, 30 juni 2011 - Columbus IT, leverancier van software en diensten gebaseerd op Microsoft technologie, heeft samen met researchbedrijf Aberdeen Group een online assessment voor productiebedrijven ontwikkeld. Hiermee heeft het management een gratis middel in handen dat helder in kaart brengt welke onderdelen van de onderneming verbeterd kunnen worden. Met het nieuwe assessment systeem van Columbus IT, gebaseerd op onderzoek van de Aberdeen Group, kunnen productiebedrijven gratis hun organisatie afzetten tegen de meer dan honderd meest succesvolle bedrijven in die markt. Het systeem inventariseert de bedrijfsonderdelen die het meest in aanmerking komen voor verbetering en investering. Hierbij worden essentiële factoren als bedrijfs- en productieprocessen, organisatiestructuur en de inzet van technologie vergeleken. Een scorecard met branchespecifieke aanbevelingen geeft een helder beeld hoe een onderneming presteert. Jules Pieters, algemeen directeur bij Columbus IT Nederland: 'Productiebedrijven krijgen bij ons met deze tool een verbeterd inzicht in kengetallen en kunnen vervolgens hun operationele efficiëntie verbeteren.' Aberdeen Assessment Tool
Aberdeen heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar ERP en Operations Management. Hierbij werden gegevens van meer dan duizend productiebedrijven verzameld en geanalyseerd. De online assessment software van Columbus IT maakt gebruik van deze data. De tool is gebaseerd op het PACE (Pressures, Actions, Capabilities en Enablers) onderzoeksmodel.

Deelnemen
Via de website van ColumbusIT krijgen bedrijven gratis toegang tot een vragenlijst. Wanneer zij deze vragenlijst in circa tien minuten hebben doorlopen, ontvangen zij direct de gepersonaliseerde analyse. Daarin wordt ook in één oogopslag duidelijk welke vaardigheden en technologieën de meest succesvolle ondernemingen inzetten.

Over Aberdeen Assessment Tools
De Assessment Tool Series van Aberdeen heeft zich bewezen als de ideale methode om eindgebruikers in diverse branches en ontwikkelingsstadia te voorzien van gefundeerd en individueel advies. Het is de eerste tool die zich specifiek richt op best practices voor grotere productiebedrijven. Zie ook www.aberdeen.com.

Over Columbus IT

Columbus IT is een software- en servicebedrijf in de markt voor zakelijke totaaloplossingen op basis van Microsoft software. De organisatie is op de Nederlandse markt actief sinds 1997 en is gespecialiseerd in de marktsegmenten zakelijke dienstverlening, discrete productie en de voedingsmiddelenindustrie. Columbus IT werkt in Nederland onder andere voor bol.com, Akatherm, TMF Group, Tempress, Thule groep en Tremco Ilbruck. Columbus IT is wereldwijd actief als software, advies- en implementatiepartner. Er zijn 1.000 medewerkers actief in 25 landen met een klantenbestand van meer dan 5.000 bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.columbusit.nl.