Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Dakloze beroofd van bier                      |

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 30 juni drie aanhoudingen verricht naar aanleiding van een diefstal met geweld in Apeldoorn. Het drietal wordt ervan verdacht een dakloze man van zijn bier te hebben bestolen, warbij hij werd mishandeld.


De politie kreeg omstreeks 03.30 uur de melding van de diefstal met geweld op de Kinsbergerstraat in Apeldoorn. Ter plaatse werd duidelijk dat de dakloze op straat door drie jongeren was mishandeld, omdat hij zijn bier niet wilde afgeven. Het drietal wist het bier toch in handen te krijgen en vluchtte vervolgens weg. Agenten troffen de drie jongemannen kort na de melding aan op de Hoofdstraat in Apeldoorn. De 19- en 20-jarigen uit Apeldoorn en Vaassen werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.


2011089716

|     |Apeldoorn - Rijden onder invloed                          |

De politie in Apeldoorn heeft op woensdagavond 29 juni een 26-jarige automobilist uit die laats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de bestuurder rond 20.45 uur staande op de Stationsdwarsstraat in Apeldoorn voor een controle. Een agent rook bij de man een alcoholgeur en nam een blaastest van hem af. De test bevestigde dat de man onder invloed was van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij 0,6 promille blies. De man kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


2011089624

|     |Apeldoorn - Veelpleger aangehouden na diefstal scooter    |

De politie heeft op woensdag 29 juni een 48-jarige verdachte uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal/heling van een scooter. Hij is ingesloten omdat hij als veelpleger te boek staat.


De eigenaresse van de scooter ontdekte maandagavond dat haar scooter vanaf de Regentesselaan was weggenomen. Toen zij de volgende dag rond 12.00 uur een onbekende man op haar scooter zag rijden, is zij hem gevolgd en heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. Die hebben de man op de Salomonszegel aangehouden en ingesloten voor verhoor. De man is in verzekering gesteld, omdat hij een veelpleger is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris.


2011088708

|     |Apeldoorn - Brandstichting                                |

Op de parkeerplaats bij een supermarkt aan de Talingweg in Apeldoorn is woensdag-middag 29 juni een auto uitgebrand. De brandweer heeft de brand geblust.


De autobrand is woensdagmiddag rond 16.00 uur gemeld. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De politie vraagt getuigen van de autobrand zich te melden via 0900-8844.


2011089542

|     |Apeldoorn - Brandstichting                                |

Bij een woning aan Mendelssohnlaan in Apeldoorn is woensdagmiddag 29 juni een brand ontstaan in een tuinhuisje. De brandweer heeft de brand geblust.


De brand is woensdagmiddag rond 13.15 uur gemeld. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De politie sluit brandstichting niet uit en is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. De politie vraagt getuigen van de brand zich te melden via 0900-8844.


2011089451

|     |Apeldoorn - Woninginbraken                                |

Tussen woensdag en donderdag 30 juni is er ingebroken in vier woningen in Apeldoorn. Er zijn diverse goederen ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart. Het is niet duidelijk of de inbraken door dezelfde verdachte gepleegd zijn.


De inbraken vonden plaats tussen woensdagochtend en donderdagochtend 30 juni.
Bij een woning aan de Leidekkersdreef zijn diverse munten van een muntencollectie weggenomen. Hier is de dief via de niet afgesloten deur binnengekomen. Bij een woning aan de Straatmakershoeve is ingebroken. Er is een raam vernield om binnen te komen. Het is nog onduidelijk of hier iets is weggenomen. Bij een woning aan de Noorderhoogte zijn diverse spullen buit gemaakt. Men ging er onder meer met laptops en geld vandoor. Mogelijk heeft men de voordeur weten open te hengelen. Aan de Deventerstraat is een ruit vernield om binnen te komen. Op dit moment is niet duidelijk wat er precies is weggenomen.
De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken. Tips om inbraken of insluipingen te voorkomen, staan op diverse sites op internet.


2011089726, 2011089743, 2011089809 en 2011089670


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --