Ingezonden persbericht


Vacansoleil-DCM renners met duurzame casual kleding naar de Tour

DutchSpirit fashion levert sinds 2010 kleding aan WorldTour formatie.

Het team ploegleiders en renners dat voor Vacansoleil-DCM naar de Tour de France gaat is klaar om ook buiten de koers goed voor de dag te komen. Het jonge en vooruitstrevende modelabel DutchSpirit levert voor het drieweekse evenement duurzame casual kleding voor de negenkoppige Tourselectie. De negen renners werden kort voor de Tour door DutchSpirit aangekleed met een jeans, riem, shirt en colbertje. Deze kleding werd bij de teampresentatie in Zolder overhandigt in een tas gemaakt van oude airbags en veiligheidsriemen.

Oprichters van DutchSpirit Erik Toenhake en Rien Otto vertellen vol enthousiasme over de samenwerking waarmee zij duurzaamheid bij een breed publiek onder de aandacht wensen te brengen: "Sinds 2010 kleden wij de ploegleiding met kostuums, dit jaar wilden we ook iets speciaals doen voor de Tour de France. Ons merk past bij het fietsen en de Tour zeker nu de organisatie van de wedstrijd inzet op verduurzaming van het evenement."

De kleding voor de renners is zorgvuldig door DutchSpirit samengesteld en in samenwerking met Campus 4 Talent in Almere in elkaar gezet onder de noemer PRODUCED IN ALMERE. "De jeans en het shirt kunnen na gebruik uit elkaar worden gehaald en zeker drie keer opnieuw gebruikt om een jeans of shirt te weven. De riem is van oude autobanden en ook na gebruik hiervan is recycling van de grondstof mogelijk. Tot slot dragen de renners jasjes van de revolutionaire goud gertifiiceerde cradle to cradle stof die i.s.m. de firma Backhauzen zijn ontwikkeld, deze zijn 100% cradle to cradle en kunnen oneindig worden gerecycled,en worden ook gedragen door verschillende ambassadeurs van DutchSpirit zoals mevrouw J. Cramer en vele anderen " besluit Otto zijn verhaal.

DutchSpirit kwam in 2010 als sponsor bij het team als aanvulling op de kledingleveranciers voor wedstrijdkleding en sportieve casual kleding. Team manager Daan Luijkx draagt al 1,5 jaar enkele duurzame kostuums van DutchSpirit: "Onze renners lopen de hele dag in de koerskleding en trainingspak. Het is dan aangenaam dat ze voor speciale gelegenheden ook kunnen kiezen uit iets wat hip, duurzaam en sportief is."