Politie Twente

Nagekomen:

Poging tot overval
Enschede
In het begin van de nacht van donderdag 30 juni, omstreeks 01.30 uur, vond in de Marthalaan een poging tot overval plaats.

Op het moment dat het slachtoffer zijn auto geparkeerd had en uit wilde stappen, stopte achter hem een auto waaruit drie mannen sprongen. Het slachtoffer ging meteen weer in zijn auto zitten en sloot deze af. Hierop werd door de drie mannen geprobeerd de auto met geweld te openen. Buurtbewoners werden door het lawaai gealarmeerd en gingen poolshoogte nemen. Een van hen riep naar de overvallers waarop deze weer in hun auto stapten en wegreden. Het slachtoffer bleef ongedeerd. In de directe omgeving werd meteen na deze auto uitgekeken door de politie. Even later werd een soortgelijke auto in Glanerbrug door de politie aangetroffen. De drie inzittenden, allen mannen, werden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat deze mannen niets met de overval van doen hadden. Van de echte daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. In het kader van het onderzoek kunnen er ten aanzien van het slachtoffer geen nadere gegevens gebracht worden.

De politie hoopt dat, in verband met het onderzoek naar de juiste toedracht, er mensen zijn die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Recherche Enschede-Noost 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011061474)

Toezicht Rutbekerveld

Enschede

Door zowel de politie als de milieupolitie van de gemeente Enschede is de laatste veertien dagen intensief gecontroleerd op het Rutbekerveld

Hoewel het gebied middels een hekwerk goed is afgesloten en de bordjes "Verboden Toegang" voor een ieder goed zichtbaar zijn aangebracht, menen sommigen zich toch nog toegang te moeten verschaffen tot het terrein. Dat men hiertoe het hekwerk moet vernielen, wat het strafbare feit vernieling oplevert, lijkt ook niemand te deren. De handhaving van het verbod tot het betreden van het terrein heeft mede te maken met de gevaarzetting. Het water is niet veilig om in te zwemmen en een zandverschuiving is eveneens denkbaar. In totaal zijn er vijftien bekeuringen á 70 euro tot nu toe uitgeschreven. De controle zal onverminderd voortduren. Een enkeling vindt het flauw, de meeste mensen hebben echter begrip voor het optreden. Men weet dat het verboden terrein is en dat het er gevaarlijk kan zijn.


-----------------------
26 november 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

30 juni 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --