Ingezonden persbericht


Aanleg glasvezelnetwerk Houten met succes afgerond

Amsterdam, 30 juni 2011 - Om in de toenemende behoefte naar bandbreedte voor internet en digitale televisie te voorzien, kiest de gemeente Houten in 2009 voor een open glasvezelnetwerk van Glashart (Reggefiber). De verantwoordelijkheid voor de project-engineering en de oplevering van dit project waren in handen van Koning & Hartman.

Glasvezel heeft, ten opzichte van de koper- of de coax-infrastructuur, een oneindige capaciteit. Het aanleggen van een glasvezelnetwerk is een ingrijpende operatie in de infrastructuur van een gemeente. Met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van breedband infrastructuren, mag Koning & Hartman zich op dat vlak met recht specialist noemen.

Na de engineering wordt in maart 2010 begonnen met de fysieke aanleg van het netwerk, waarbij de ligging door middel van GPS meetapparatuur wordt ingemeten. Dit ingrijpende project is met behulp van een workflow pakket zo uitgevoerd dat inwoners van Houten zo min mogelijk hinder van bijvoorbeeld de graafwerkzaamheden hebben ondervonden.

De succesvolle oplevering van het glasvezelnetwerk in Houten heeft officieel plaatsgevonden op 14 juni 2011. Dit naar volle tevredenheid van opdrachtgever Glashart (Reggefiber) en de gemeente. "De samenwerking met Koning & Hartman is altijd erg prettig geweest. Vooral het meedenken met de opdrachtgever én de klantvriendelijkheid van de medewerkers van Koning & Hartman springen eruit," aldus Jan Griffioen, regiomanager van Reggefiber.

Koning & Hartman heeft naast het aanleggen van het glasvezelnetwerk in Houten ook een onderhoudscontract van vijf jaar afgesloten met Reggefiber voor uitvoeren van correctief onderhoud (storingen) aan het FTTH-netwerk in Houten. Koning & Hartman is tevreden over het verloop van het traject en verheugd zich op vergelijkbare projecten in o.a. 's-Heerenberg en Eerbeek.

----------------Einde Persbericht--------------------------