Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
===============

Kunstroute met QR-codes
VVV ZUTPHEN BRENGT INTERACTIEVE ATELIER- EN GALERIEROUTE OP DE MARKT

ZUTPHEN - De stad Zutphen is een bolwerk van kunnst. Er is grote verscheidenheid aan kunstenaars die elk hun eigen atelier in en om de stad hebben. Veel ateliers kunnen worden bezocht en de kunst kan ter plekke worden bekeken en uiteraard ook worden gekocht. In de nieuwe brochure 'Atelier- en galerieroute door Zutphen' presenteren alle kunstenaars zich met informatie over hun atelier en de kunstrichting waarin zij zich hebben gespecialiseerd. In en om de stad vind je een uitgebreid scala: schilderijen, ikonen, grafiek, beelden, keramiek, sieraden noem maar op. Een bezoek aan verschillende ateliers leidt al gauw tot een kunstwandelroute door de stad. Zeer de moeite waard, want tegelijkertijd pik je de bijzondere architectuur van de historische binnenstad met zijn vele hofjes en vele monumenten nog eens mee!

Wandelroute met QR-codes
In de nieuwe gids zijn twee overzichtelijke kaartjes opgenomen, een van de binnenstad en een van het Zutphense buitengebied. Op ieder kaartje zijn de ateliers duidelijk met nummers vermeld. Wat het boekje zo bijzonder maakt is de vermelding van QR-codes (optisch leesbare symbolen), telkens vermeld bij de naam van de galerie. Hoe dat werkt? Download eerst de speciale leestoepassing op je smartphone. Richt daarna je telefoon op de speciale blokjescodes bij de vermelde ateliers en je wordt automatisch doorgeleid naar de website van het betreffende atelier. Zo heb je met de gedrukte wandelroute een mooi interactief product in handen dat je altijd de actuele informatie geeft over de aanwezige kunst in het betreffende atelier.

26 ateliers en galeries
Trek voor je kunstbezoek aan de stad meer uit dan een uurtje. Want in de nieuwe gids vind je welliefst 26 ateliers en galeries, elk met een eigen specialisatie. Niet alleen in het historische centrum van de oude Hanzestad, maar ook in het aanliggende dorp Warnsveld bevinden zich verschillende kunstlocaties. Leuk is dat iedere kunstenaar weer een andere kunstrichting aanbiedt. Glaskunst, schilderijen, plastieken, bronzen, aquarellen, olieverf, beelden, sieraden, noem maar op. De kunst is niet alleen te bekijken maar uiteraard ook te koop. Samenstelling van de nieuwe route is gedaan op initiatief van VVV Zutphen met behulp van o.a de Kunstconnectie Zutphen, Rondje Kunst Zutphen en Kunst in beeld.

Op stap?
Wil je de route gaan wandelen? Loop dan vooraf binnen bij de VVV Zutphen aan het Stationsplein 39 in Zutphen. De route verkrijgbaar voor ¤ 1,- bijj de VVV Zutphen en in de VVV webwinkel op www.vvvzutphen.nl De VVV is elke dag open behalve 's zondags. Je kunt de route ook verkrijgen bij een van de galeries en ateliers in de stad.

Zutphen, 30 juni 2011
EOA/ea.


---