Ingezonden persbericht



---

P E R S B E R I C H T Amsterdam 30 juni 2011


---

Plantage Amsterdam juicht om 'Groene Loper'

Het Parool maakte woensdag 29 juni melding van het besluit van de deelraad van stadsdeel Amsterdam Centrum om het gebied tussen de Amstel en het Tropenmuseum groener - en dus aantrekkelijker - te maken. De Plantage Amsterdam ontvangt deze 'Groene loper' met open armen. Dit besluit sluit naadloos aan op het convenant voor verduurzaming dat op zondag 17 april 2011 werd getekend door De Plantage Amsterdam en door het stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam. Het gezamenlijke doel is om van De Plantage Amsterdam een groen en duurzaam museumkwartier te maken.

De deelraad wil niet niet zomaar overal 'groen' neerzetten, maar ook de luchtkwaliteit, leefbaarheid en de economie verbeteren. Om dit te bereiken wordt onder meer een wandel- en fietsroute aangelegd. De stadsdeelraad hoop dat de 'Groene Loper' meer toeristen naar Amsterdam-Oost trekt en dat het daardoor iets minder druk in de andere stadsdelen wordt. De 'Groene Loper' sluit aan op de 'Rode Loper', het plan om de openbare ruimte van Centraal Station tot Weteringcircuit te verbeteren.

De Plantage Amsterdam is een samenwerking tussen Arcam, De Burcht, Gassan Diamonds, Hermitage Amsterdam, Hollandsche Schouwburg, Hortus Botanicus, Joods Historisch Museum, Koninklijk Theater Carré, Museum Het Rembrandthuis, Het Muziektheater, Museumhaven, Artis, Het Scheepvaartmuseum, Portugees - Israëlitische Synagoge, Science Center Nemo, Tropenmuseum Verzetsmuseum Amsterdam. De samenwerking is opgestart ter promotie van De Amsterdamse Plantagebuurt. Eén van de initiatieven is de Plantage Zondag.

Eerstvolgende Plantage Zondagen:

zondag 3 juli 2011 - Kinderpret in de Plantage

zondag 9 oktober 2011 - Langs het water in de Plantage

Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op

www.deplantageamsterdam.nl



Ingezonden persbericht