Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 29 juni 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, standplaatsvergunning, evenementenvergunningen, loterijvergunning, Afstemmingsverordening IOAW en IOAZ 2011, kennisgevingen Bermweg 286 en van A.H. Breijs en Zn. B.V. en uitschrijvingen uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 15 juni 2011

Prins Constantijnweg 2
Voor de activiteit: bouwen

- derde parkeerdek parkeergarage IJsselland Ziekenhuis.

Hoofdweg 34d
Voor de activiteit: bouwen

- aanbouw bedrijfshal.

Datum ontvangst: 16 juni 2011

Max Havelaarburg 9
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel achterzijde.

Lijstersingel 22
Voor de activiteit: slopen

- slopen semi-permanente schoollokalen.

Datum ontvangst: 17 juni 2011

Wormerhoek 1
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Granida erf 12
Voor de activiteit: bouwen

- dakkapel achterzijde.

Datum ontvangst: 20 juni 2011

Puccinistraat ter hoogte van huisnummers 2 t/m 78
Voor de activiteit: kappen

- één hazelaar en één iep aan de Puccinistraat ter hoogte van huisnummers 2 t/m 78. De hazelaar belemmert het uitzicht van de bewoners. De iep staat te dicht op de gevel. Geen herplant.

Datum ontvangst: 21 juni 2011

Franckstraat 50
Voor de activiteit: bouwen

- dakopbouw garage/berging.

Barbizonlaan 87
Voor de activiteit: bouwen

- vervangen koelunit.

Pluvierstraat 50
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum: 14 juni 2011

Paradijsselpark 139 en 141
Voor de activiteit: bouwen

- dakopbouw.

Verzenddatum: 24 juni 2011

Bugel 13 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één atlasceder wegens overlast. Geen herplant.

Puccinistraat ter hoogte van huisnummers 2 t/m 78
Voor de activiteit: kappen

- één hazelaar en één iep aan de Puccinistraat ter hoogte van huisnummers 2 t/m 78. De hazelaar belemmert het uitzicht van de bewoners. De iep staat te dicht op de gevel. Geen herplant.

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit? Dan kunt u een bezwaarschrift sturen naar: Het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van dit besluit verstuurd zijn. Na deze periode kunnen wij het niet meer in behandeling nemen.

In het bezwaarschrift zet u uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en waarom u het niet met ons besluit eens bent. Vergeet u niet het bezwaarschrift te ondertekenen!

U kunt uw bezwaar ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Mw. Van Uden, voor een standplaats (proefperiode), met een snackwagen op de hoek Duikerlaan/Kerklaan aan de achterkant van winkelcentrum De Koperwiek, voor de woensdagen en donderdagen tijdens winkeltijdenuren. Mw. Van Uden verkoopt kipsnacks. De proefperiode gaat in 6 juli 2011 tot en met 11 augustus 2011;
* Mw. Van Uden, voor een standplaats (proefperiode), met een snackwagen op de hoek/parkeerplaats achter de Ford-garage aan de Schermerhoek, voor de maandagen en dinsdagen tijdens winkeltijdenuren. Mw. Van Uden verkoopt kipsnacks. De proefperiode gaat in op 4 juli 2011 tot en met 9 augustus 2011;
* PvdA bus, Moby, naast het gemeentehuis aan de kant van de metrobaan tussen 10.00 uur en 14.00 uur op de donderdagen 23 juni, 15 september, 20 oktober, 3 november en 8 december 2011.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Pre-Party (Dancefeest) op de derde parkeerplaats van Sportpark Schenkel op zaterdag 2 juli 2011 van 16.00 uur tot 22.00 uur.

LOTERIJVERGUNNING VERLEEND AAN


* St. Vrienden van Rijckehove, trekking zaterdag 15 oktober 2011 tijdens een benefietdiner.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket bij Melding klein evenement.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.
* Buurtfeest achter Sibeliusweg 220 op zaterdag 2 juli 2011 van 21.00 uur tot 01.30 uur.

EVENEMENTENVERGUNNING AANGEVRAAGD VOOR

De hieronder genoemde aanvragen voor een evenementenvergunning zijn ter informatie.
* Huttendorp in Capelle Schenkel, grasveld nabij Jasmijnsingel/Crocusstraat van maandag 8 augustus 2011 tot en met vrijdag 12 augustus 2011 van 10.00 uur tot 16.30 uur;
* Sportdag 's-Gravenland, Cruyffcourt en basketbalveld, zaterdag 13 augustus 2011 van 12.00 uur tot 16.00 uur.

AFSTEMMINGSVERORDENING IOAW EN IOAZ 2011

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 27 juni 2011 de Afstemmingsverordening Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW) en Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen (IOAZ) 2011 vastgesteld. In de verordening staat welke korting op de IOAW- en IOAZ-uitkering wordt gegeven bij verschillende overtredingen van de regels. Bijvoorbeeld bij het niet opgeven van andere inkomsten. Deze verordening is afgestemd op de Afstemmingsverordening Wet werk en bijstand (WWB) 2009. In beide verordeningen zijn overtredingen in categorieën ingedeeld en is een relatie gelegd tussen de ernst van de overtreding en de zwaarte van de maatregel.

Ter inzage

De verordening geldt vanaf de dag na deze publicatie. De verordening ligt vanaf donderdag 30 juni 2011 voor iedereen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis en is tegen betaling van de kopieerkosten verkrijgbaar.

De verordening is onderaan deze pagina te downloaden en is ook te vinden op www.overheid.nl.

KENNISGEVING BESCHIKKING
UITGEBREIDE VOORBEREIDINGSPROCEDURE
WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

Onderwerp

Het college heeft op 27 oktober 2010 een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen van Tinq B.V. voor de inrichting aan de Bermweg 286 te Capelle aan den IJssel. Het betreft het oprichten van een inrichting voor het onbemand afleveren van motorbrandstoffen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel hebben besloten om in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) de vergunning te verlenen

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken van 30 juni 2011 tot en met 10 augustus 2011 op werkdagen van 08.30 tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:
* de gemeente Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel;
* de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: (010) 2468621.

Beroep

Binnen zes weken, ingaande de dag na de eerste dag van de terinzagelegging van de beschikking, kan bij de Rechtbank Rotterdam, Sector bestuursrecht, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam, beroep worden ingesteld door:
* belanghebbenden die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking;
* de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerp van de beschikking;
* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Inlichtingen

De mevrouw P. Kox van de DCMR, telefoon: (010) 2468558.

KENNISGEVING BESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFT
WET MILIEUBEHEER
GEMEENTE CAPELLE AAN DEN IJSSEL

Onderwerp

Het college maakt bekend dat op 1 januari 2008 het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) in werking is getreden. De activiteiten van A.H. Breijs en Zn. B.V. vallen onder de werkingssfeer van dit besluit. De inrichting is gelegen aan de Nijverheidstraat 68 te Capelle aan den IJssel. In de inrichting heeft een verandering van activiteiten plaatsgevonden. Er is een gecompartimenteerde bovengrondse 25.000 liter tank voor witte en rode gasolie geplaatst. Dit betreft een bodembedreigende activiteit. Gelet op artikel 8.42 van de Wet milieubeheer en artikel 2.11 lid 2 van het Activiteitenbesluit, besluiten wij om maatwerkvoorschriften te stellen met betrekking tot het uitvoeren van een onderzoek naar de bodemkwaliteit ter plaatse van de nieuw geplaatste bovengrondse tank op de locatie aan de Nijverheidstraat 68 te Capelle aan den IJssel.

Inzage

U kunt de beschikking en overige van belang zijnde stukken van 30 juni 2011 tot en met 10 augustus 2011 op werkdagen van 08.30 uur tot 16.00 uur op de volgende plaatsen inzien:
* de gemeente Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 te Capelle aan den IJssel, van 08.30 - 19.00 uur, telefoonnummer: (010) 2848662;
* de DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam, buiten en na deze periode uitsluitend na telefonische afspraak: (010) 2468621.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na verzending van de beschikking bezwaar maken tegen deze beschikking bij Burgemeester en Wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, onder vermelding van Awb bezwaar in de linkerbovenhoek van de enveloppe en het bezwaarschrift, Rivierweg 111, 2905 AX Capelle aan den IJssel. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is gekoppeld aan de datum van verzending van de beschikking, die mogelijk niet samenvalt met de termijn van terinzagelegging. De exacte verzenddatum kunt u opvragen bij de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer: (010) 2848662 of bij de DCMR, telefoonnummer: (010) 2468621.

Inlichtingen

Mevrouw T. Heijnen van de DCMR, telefoon: (010) 2468109.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn op 21 juni 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters - Geboortedatum - Adres


* Blinker, J. - 14-09-1985 - Kringdans 101

* Ghabiri, K. - 06-09-1972 - Dakotaweg 1

De volgende persoon is op 22 juni 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie;
* Peternella, E.A.J. - 21-01-1988 - Librije 147

De volgende personen zijn op 27 juni 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie;
* van Dinther, C.W.M. - 01-09-1957 - Sofie Blank erf 17
* Gai, J. - 16-05-1970 - Rubenssingel 41

* Gai, M. - 13-08-1975 - Rubenssingel 41

* Gai, R. - 05-05-1972 - Rubenssingel 41

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.