Gemeente Oost-Gelre


Gemeente Oost Gelre
30 juni 2011


--Persbericht-

Oost Gelre profileert zich als evenementengemeente Wethouder Wentink: "Wij geven evenementen de ruimte"

Oost Gelre profileert zich nadrukkelijk als evenementengemeente. Een goed voorbeeld daarvan is volgens wethouder Paul Wentink het weekend van 9 en 10 juli: "Zowel in Lichtenvoorde als in Groenlo hebben we evenementen met een regionale uitstraling en tienduizenden bezoekers."

Onlangs kwam Oost Gelre in het nieuws door het besluit om de Besselinkschans, vooral bekend van de Zwarte Cross, te ontwikkelen tot evenemententerrein. Volgens wethouder Paul Wentink zit het organiseren Oost Gelre in het bloed. "Als je ziet hoeveel aansprekende evenementen we hebben, dan mag je rustig stellen dat we ons daar in onderscheiden."

De wethouder wijst als voorbeeld op het weekend van 9 en 10 juli aanstaande. In het centrum van Groenlo wordt een grote wijn-, kunst- en streekproductenmarkt gehouden. In Lievelde gaat de Achterhoek Tour Rally van start, met deelname van zo'n 100 klassieke - en sportauto's. En in Lichtenvoorde wordt dat weekend de traditionele Zomermarkt gehouden en gaat de eerste wielerklassieker de Grote Prijs van Lichtenvoorde van start.

Wethouder Wentink: "Allemaal evenementen met een regionale en zelfs grensoverschrijdende uitstraling en goed voor tienduizenden bezoekers. Feitelijk begint het al op 7 juli, als Omroep Gelderland op de Markt in Lichtenvoorde is. Een team van prominente Lichtenvoordenaren zal dan proberen geld bijeen te spelen voor het goede doel, de Stichting Vrienden van Antoniushove. En dat is wat ik waardeer in veel evenementen in Oost Gelre, ze dragen in meer opzichten bij aan de leefbaarheid van onze gemeente."

Maar wethouder Wentink is zich er ook van bewust dat Oost Gelre goed garen spint bij de vele bezoekers van evenementen: "Natuurlijk geeft het een economische impuls aan Oost Gelre. Maar daar is niks mis mee. Lichtenvoorde heeft een vernieuwd centrum. Met Groenlo zijn we volop bezig. We zetten in op datgene waar we goed in zijn."

Een weekend later, 15-17 juli, is de Zwarte Cross, wellicht goed voor 150.000 bezoekers in drie dagen tijd. Vanaf dat moment stijgt in Oost Gelre alweer de corsokoorts in aanloop naar het Bloemencorso. Wethouder Wentink: "Al die evenementen zetten Oost Gelre op de kaart. Maar laten we niet vergeten dat het begint bij mensen die er hun schouders onder zetten, verantwoordelijkheid nemen voor de leefbaarheid in hun omgeving. Daar putten ze zelf voldoening uit, maar het helpt ook Oost Gelre verder, als evenementengemeente van de Achterhoek."




Gemeente Oost-Gelre