Ingezonden persbericht


Intel gaat op zoek naar de 'Visual Wonders of the World'

Wat zijn de allermooiste plekjes op de wereld?

Kontich, 30 juni 2011 - Foto's en beelden zijn steeds belangrijker in ons dagelijkse leven. Beelden van plaatsen die we ooit hebben bezocht, mensen die we kennen en de zaken die ons inspireren. Al deze beelden bij elkaar vormen ons eigen, unieke 'Visual Life'.

Om dit visuele aspect te vieren, organiseert Intel de komende weken op Facebook de 'Visual Wonders of the World'-wedstrijd. Daarbij kunnen deelnemers stemmen op hun favoriete plekje op de wereld, waarvan zij vinden dat iedereen het gezien moet hebben. Denk aan het noorderlicht in Zweden of de herfstbladeren aan de oostkust van VS, het Baikal meer in Rusland of het Australische Great Barrier Reef. Het gaat om bijzondere plekken in twaalf landen en in een categorie 'rest van de wereld'. Vanzelfsprekend dingen ook plekken in Nederland mee! Met deze actie verwijst Intel naar haar tweede generatie Intel Core processorfamilie. Die heeft ingebouwde visuals waardoor foto's, films en games nog indrukwekkender ogen.

Samen met de VVV heeft Intel vijf Nederlandse kandidaten uitgezocht: de Amsterdamse grachten, de windmolens bij Kinderdijk, moderne architectuur in Almere, het Rietveld-Schröder huis in Utrecht en Giethoorn. Om de promotie van deze toplocaties kracht bij te zetten maakt Intel Nederland van deze plekjes een video-rapportage. Daarin wordt inwoners onder andere gevraagd wat hun plekje zo bijzonder maakt. De video's zijn te bekijken op de Facebook pagina van Intel Nederland. Giethoorn komt als eerste aan bod en de beelden daarvan vind je op: http://www.facebook.com/intelnederland?sk=wall#!/video/video.php?v=120413524713541&oid=118440344899229&comments.

Meedoen aan de wedstrijd kan ook via de Facebook pagina van Intel Nederland http://www.facebook.com/intelnederland?sk=app_110643202355591. Daar kan je via een interactieve kaart een keuze maken uit een van de vele spectaculaire plekjes op de wereld, waaronder natuurlijk ook een aantal in Nederland. Wie z'n stem uitbrengt maak kans op een mooie prijs.

Op 4 augustus 2011 worden de winnaars van de wedstrijd bekendgemaakt, evenals de winnende mooie plekjes.

Over Intel
Intel, marktleider in chipinnovatie, ontwikkelt technologieën, producten en initiatieven die de manier waarop mensen leven en werken voortdurend verbeteren. Meer informatie over Intel is te vinden op www.intel.com/pressroom en op http://blogs.intel.com.