Gemeente Tilburg

Burgemeester trekt vergunning coffeeshop RIF in

Eigenaar veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf

Burgemeester Peter Noordanus van Tilburg trekt de vergunning van coffeeshop RIF aan de Besterdring 157 in. Dit besluit heeft de burgemeester genomen omdat de eigenaar en exploitant van de zaak in België is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en deze momenteel uitzit.

De beslissing past in de beleidslijn van de burgemeester om coffeeshops uit de criminele invloedsfeer te halen. De exploitant is door de rechtbank in Brussel vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor feiten die met handel in verdovende middelen en lidmaatschap van een criminele organisatie te maken hebben.

De burgemeester ziet voldoende aanleiding om de vergunning in te trekken. In de exploitatievergunning staat omschreven dat als de eigenaar van een zaak bij een veroordeling tot meer dan zes maanden gevangenisstraf, dit kan leiden tot intrekken van de vergunning. De burgemeester heeft de eigenaar inmiddels van zijn besluit op de hoogte gesteld. De exploitant kan nog een bezwaarschrift indienen en een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank.




Gemeente Tilburg